Srednja BosnaUskoplje

SREDNJA BOSNA: Izgorjela obiteljska kuća

U gornjovakufskom selu Voljice je u ponedjeljak u poslijepodnevnim satima došlo do zapaljenja stambenog objekta u vlasništvu Elvedina Ljubunčića.

Uzrok požara je zapaljenje dimnjaka, nakon čega se vatra proširila na krovnu konstrukciju.

U ovoj kući živi peteročlana porodica, od kojih najmlađe dijete ima tri godine. Na svu sreću, niko od njih nije bio u kući u vrijeme požara, pa nema povrijeđenih.

– Dobili smo dojavu u 16 sati od mještanina Sulejmana Ljubunčića. Odmah smo izašli na teren, tu su bili i pripadnici Policijske stanice Gornji Vakuf/Uskoplje te dežurni električar. U sanaciji su nam pomogli mještani Voljica i vlasnik kuće, uspjeli smo da što prije zaustavimo požar, koji je bio zahvatio konstrukciju krova, rogove i grede te prijetio da prijeđe u požar većih razmjera. Trebalo bi malo pomoći ovu porodicu, s obzirom na to da je jako hladno i da su u ovim hladnim danima ostali bez krova kuće – kazao nam je komandir Vatrogasne jedinice Nermin Demirović.

Demirović još jednom apelira na građane da se pripreme za hladne dane tako što će očistiti dimnjake i redovno ih održavati da bi se izbjegle ovakve tragedije.

avaz.ba

Share via
Copy link