KiseljakSrednja Bosna

Boris, mladi inženjer iz Kiseljaka, predavat će engleski u dalekoj Kini

Boris Dragojević s obitelji živi u Gromiljaku u općini Kiseljak. Ima 24 godine, po zanimanju je inženjer elektrotehnike s radnim iskustvom nastavnika matematike i tehničke kulture u osnovnoj školi u obližnjem Brestovskom. Iza sebe ima i brojne uspješne međunarodne projekte u kojima je postizao izvrsne rezultate.

Osim svestranosti, ono što Borisa izdvaja od vršnjaka jest njegova spremnost prihvatiti izazove. A pravi izazov bit će posao nastavnika engleskoga koji je prihvatio u dalekoj Kini.

Pozitivna iskustva

Put najmnogoljudnije zemlje svijeta Boris Dragojević kreće uskoro, a u gradu Ningbo uz istočnu obalu Kine ostat će godinu dana.

Do posla u ovom lučkom gradu, jednome od važnijih u toj dalekoj azijskoj zemlji s bogatom kulturom i poviješću koja datira 4800 godina prije Krista, Boris je došao uz pomoć Agencije za posredovanje pri zapošljavanju “Maple International” sa sjedištem u Banjoj Luci.

– Ovo je šansa koju su već iskoristili mnogi mladi iz Republike Srpske koji su mi prenijeli pozitivna iskustva,piše vecernji.ba.Prema mojim saznanjima, ja sam prvi s područja Federacije Bosne i Hercegovine koji je uz posredovanje agencije “Maple Internacional” dobio prigodu za posao u Kini – kaže nam Boris Dragojević.

Prijaviti se na program koji nudi banjolučka agencija mogu svi iz Bosne i Hercegovine koji vole rad s djecom, u dobi između 18. i 40. godine. Osim odgovarajućega znanja engleskoga jezika, potrebno im je i iskustvo predavača.

Onima koji prihvate izazov, osigurani su zrakoplovna karta, smještaj u Kini, troškovi vize, besplatno polaganje TELF tečaja engleskoga jezika, ali i besplatno osiguranje uz plaću od tisuću eura i mogućnost dodatne zarade uz privatne sate – prenio nam je Boris Dragojević.

– Očekujem jedno sasvim novo iskustvo, upoznavanje povijesti i kulture nama daleke Kine. Možda mi bude teško naviknuti se na hranu, ali, srećom, nisam izbirljiv – kaže nam Boris u šali.

Važno je prihvatiti izazov

Ovoga mladića iz središnje Bosne na put će ispratiti ponosni roditelji Lucija i Božidar koji, kao i Boris, ne zaboravljaju one koji su mu pomagali dok je studirao.

Izvrsnošću na studiju odužio im se na najbolji način, a hrabrošću i odvažnošću Boris šalje poruku svojim vršnjacima.

– Vjerujte u sebe i ne dajte da vas itko obeshrabri. Nema teškog fakulteta ni posla, postoje samo izazovi koje treba prihvatiti, posebice dok si mlad. Grozim se svojih vršnjaka koji sve odreda kritiziraju, a ne čine ništa kako bi promijenili svoj život – poručuje mladić koji uskoro iz Gromiljaka kreće put daleke Kine.

O planovima nakon jednogodišnjega posla u ovoj zemlji za sada ne govori previše. Za školovane osobe koje su spremne prihvatiti izazov posla će uvijek biti. Isto smatra i Boris. Njima je, uostalom, samo nebo granica.

Share via
Copy link