Srednja BosnaUskoplje

Marko iz Srednje Bosne: Ništa ne dolazi samo preko noći, potrebno je zasukati rukave i raditi

Nedaleko od Gornjeg Vakufa – Uskoplja nalazi se prigradsko naselje Uzriče gdje smo posjetili Marka Livajušića, dugogodišnjeg nastavnika matematike u usnovnoj školi “Uskoplje”.

Marko naime, uz svoj posao u školi, ima i jedan jako zanimljivi hobi. Budući da se njegova kuća nalazi uz samu rijeku, a 500 metara udaljena od izvora Trnovače, dugi niz godina maštao je o ribnjaku koji bi mu u određenom trenutku mogao biti i izvor dodatne zarade.

-Tu sam ideju dugo godina nosio u glavi, promišljajući kako ju pretvoriti u djelo. Odmah po završetku ratnih zbivanja počeo sam praviti bazen koji je dovršen u par faza. Danas bazen ima kapacitet od 600-700 kg vrhunske ribe, što je sasvim dovoljno za oskrbu naših stalnih kupaca kaže Marko za Uskoplje info.

Upitali smo ga gdje i kako prodaje svoju ribu?

-Sve što proizvedemo moja supruga i ja prodamo tu pored bazena i to je po meni najbolji način da se kupci uvjere i sami da su kupili svježu i nadasve kvalitetnu ribu.

Uz buku hladne rijeke i pod budnim okom svoga psa čisti Marko ribu naručenu za lokalni restoran. Prepričava nam kako je jako sretan sa onim što radi i kako mu ne smeta niti hladna voda i promrzle ruke jer ovo radi iz ljubavi.

-Ribnjak mi je pomogao pronaći svoj mir ali ujedno i školovati svoju djecu. Zbog toga me čini još sretnijim i zadovoljnijim.

Marku želimo još mnogo uspjeha u tome što radi a ujedno on je primjer i drugima, pogotovo mladim ljudima, da se trznu, osmisle ideju i pretvore je u djelo.

-Ništa ne dolazi samo preko noći, potrebno je zasukati rukave i raditi. Ne prepustiti se općoj pošasti napuštanja svoje rodne grude, nego jednostavno tražiti rješenje tu u svom rodnom kraju pa makar to nekad bilo i teško ili naizgled neostvarivo, rekao je Marko za portal uskoplje.info.

Share via
Copy link