BusovačaSrednja Bosna

GRUPNIM VJEŽBAMA OBILJEŽEN SVJETSKI DAN ZDRAVLJA U BUSOVAČI

Grupnim oblicima vježbanja obilježen je „Svjetski dan zdravlja“, pod sloganom „BIRAM ZDRAVLJE“, u Busovači, u suorganizaciji Udruge „Mladi zajedno“, „m-Fitness za žene by Mila“, Univerzalnom sportskom školom “Alfa” Busovača, Zajednicom žena „Kraljica Katarina Kosača“ Busovača i Mladeži HDZ BIH Busovača.

Događaj je okupio preko 300 osoba, svih životnih dobi, koji su zajedno sa fitness trenerima Milom Čavara i Antom Petrovićem, uradili grupne tjelesne vježbe s ciljem očuvanja i unapređenja zdravlja. Događaj su uveličale i busovačke „Mažoretkinje“ pod vodstvom trenerice Dragane Lucić.
Događaj u Busovači je bio usredotočen na važnost zdrave prehrane i redovite tjelesne aktivnosti koja ima brojne pozitivne učinke: pomaže u prevenciji bolesti, jača imunitet, umanjuje stres, pojačava koncentraciju i kako učiniti nešto dobro za svoje zdravlje.

Obračajući se na početku događaja, voditeljica projekta Suzana Krišto, zastupnica u Saboru ŽSB, kazala je: „Mi, mladi ljudi općine Busovača, Josip, Inga, Valentina, Bojan, Denis, Irena, Ivan, Dario, Mariela, Maja i mnogi drugi i do sada smo organizirali niz projekata i na različite načine obilježavali Svjetske dane. Ovaj put smo se odlučili da to bude javni način obilježavanja „Svjetskog dana zdravlja“ pod sloganom BIRAM ZDRAVLJE!
Ovo je bila prilika da naši sugrađani, fitness trenerica i međunarodna košarkaška sutkinja Mila Čavara i kondicijski trener Ante Petrović, sa svojim članicama i članovima „m-Fitness za žene by Mila“ i „Univerzalnom sportskom školom „Alfa“ Busovača, predstave svoj dosadašnji rad s ciljem razvijanja zdravstvene kulture kod djece i odraslih u svrhu očuvanja i unapređenja zdravlja.
Svjedoci smo da je tjelesna neaktivnost sve veći problem današnjice i kao rezultat ove loše navike javljaju se razni zdravstveni problemi.
Nažalost, kako sve brže živimo, tako imamo sve manje vremena za brigu o našem zdravlju.
Ovaj događaj je bila lijepa prilika za cijelu obitelj da nedjeljno popodne odlično provedu, nauče nešto novo, posavjetuju se s trenerima kako uz malo napora postići veliki napredak, ali i da se vrate svojim kućama sa osmjehom na licu i onim odličnim osjećajem poslije treninga koji je nezamjenjiv.“

Svi zainteresirani su mogli izmjeriti tlak kod Inge Vuleta, članice udruge Mladi zajedno.
Za sve sudionike bila je osigurana voda i voće, za koje su se organizatori zahvalili sponzorima OO HDZ BIH Busovača i Sarajevskom Kiseljaku.

 

Share via
Copy link