Zenica

Trojica bh. državljana protjeranih iz Njemačke su braća iz Zenice

Bosna i Hercegovina je prihvatila trojicu bh. državljanina po Sporazumu o readmisiji sa Saveznom Republikom Njemačkom, koji su jučer vraćeni, potvrđeno je iz Ministarstva sigurnosti BiH.

Daljnje postupanje u vezi navedenih sumnji zbog kojih su vraćeni iz Njemačke u nadležnosti je sigurnosnih i pravosudnih institucija u BiH.

Kako doznaje Klix.ba, trojica muškaraca koji su deportirani u BiH iz Njemačke zbog navodne povezanosti s terorističkim djelovanjem, su braća porijeklom iz Zenice.

Doznaje se da su im putovnice izdani u Zeničko-dobojskoj županiji. Jedan od njih, točnije najstariji je rođen u Doboju, a druga dvojica su rođeni u Njemačkoj. Radi se o braći.

Podsjetimo, sigurnosne snage njemačke pokrajine Rajne-Vestfalije deportirale su tri državljanina Bosne i Hercegovine zbog, kako se navodi, povezanosti s terorizmom.

Oni su sa zračne luke u Dusseldorfu vraćeni u srijedu, potvrdilo je njemačko Ministarstvo za djecu, obitelji, izbjeglice i integraciju, piše WDR.

Prema priopćenju ministarstva, trojica državljana Bosne i Hercegovine su planirali napad u ime terorističke organizacije Islamska država Iraka i Levanta (ISIL).

Share via
Copy link