Zenica

Lucija Kimani i Osman Junuzović najbrži na noćnom “ceneru” u Zenici

Cjelodnevni program posvećen samo sportu i trčanju uspješno je završen utrkom na deset kilometara koja se odvijala stazom kroz najljepše dijelove Zenice. Nakon samo nešto više od 30 minuta prvi je kroz cilj prošao Osman Junuzović koji je večeras s vremenom 31.03 minuta zauzeo postolje u muškoj kategoriji dok je Lucija Kimani s vremenom od 38.26 minuta bila najbrža u ženskoj kategoriji,piše klix.ba

Foto: E. M./Klix.baFoto: E. M./Klix.ba

Organizatori su istakli da su prezadovoljni odzivom, ali i raspoloženjem učesnika koji su za večerašnju trku, podršku građana Zenice i navijanje u finišu utrke imali samo riječi hvale.

Foto: E. M./Klix.baFoto: E. M./Klix.ba

“Prezadovoljna sam večerašnjom utrkom, staza je bila sjajna, a ovakvu atmosferu i podršku navijača pored staze nikada nisam vidjela. Večeras je bilo divno trčati u Zenici”, kazala je Kimani po ulasku u finiš.

Foto: E. M./Klix.baFoto: E. M./Klix.ba

U večerašnjem Zeničkom noćnom ceneru svi su pobjednici, a važno je pomenuti da je utrku uspješno završila i Zeničanka Samira Džidić u invalidskim kolicima koja je zajedno s prijateljicom Šemsom Gačić utrčala u posljednji metar trke.

Foto: E. M./Klix.baFoto: E. M./Klix.ba

Emocije, sreća, pomjeranje sopstvenih granica, zajedništvo i zadovoljstvo ostat će upisano s vremenima 600 takmičara na ciljnoj liniji noćnog cenera.

Share via
Copy link