Srednja Bosna

Srednja Bosna: Ovo je pravo lice profesorice Berine Fatić

Pozvali su nas da dođemo i kako su kazali “svojim očima i ušima se uvjerimo ko je zapravo profesorica Berina”

Proteklih dana velika prašina u medijima se podigla oko lijepe i zgodne vareške profesorice Berine Fatić. Profesorica Fatića bila je top tema medija, ne samo u BiH, nego i u regionu o njoj su pisali u Sloveniji, Hrvatskoj, Srbiji, Crnoj Gori…

Po svemu sudeći, ispostavilo se na kraju da je profesorica Fatić žrtva sajber kriminala i senzacinalističkih neprovjerenih informacija.

Osim što su joj nezakonito ukrali i distribuirali privatnu fotografiju, snimljenu u vlastitom domu, profesoricu Fatić su optužili da se obnažena slikala u učionici, bez ijednog dokaza, po principu “rekla, kazala”.

Profesorica se nakon svega oglasila u javnosti i zaprijetila tužbom. Podršku su joj pružili učenici, kolege, njeni sugrađani, Varešani koji je poznaju i znaju kakva je osoba zapravo u pitanju i s koliko entuzijazma i profesionalnosti obavlja svoj posao u Mješovitoj srednjoj školi „Nordbat 2“ u toma bosanskom gradiću, rekli bismo, zaboravljenom od svih.

Sinoć smo na poziv njenih sugrađana “skoknuli” do Vareša. Pozvali su nas da dođemo i kako su kazali “svojim očima i ušima se uvjerimo ko je zapravo profesorica Berina”.

Stigli smo u obnovljeni “Radnički dom” u Varešu, u kojem je to večer bila zakazana – predstava. Potpuno anonimno, nikome se nismo predstavili. Na ulazu smo uredno kupili kartu koja košta 3 KM, i ušli u dvoranu. Krcatu! Da, krcata pozorišna dvorana u Varešu!

Profesorica je prije početka pozdravila prisutne i onima koji nisu imali mjesta da sjednu, a bilo je ih dosta, izvinila se i ponudila da za njih odmah po završetku prvog izvođenja, odigraju još jednu predstavu. No, svi su odlučili ostati u dvorani, bez obzira što su morali stajati.

A, predstava “Obad”, Dramske sekcije MSŠ „Nordbat 2“, koju vodi upravo profesorica Fatić. Profesorica je imala ulogu naratora, a na daskama koje život znače briljirali i do suza prisutne u dvorani nasmijali talentovani mladi glumci Nikolina Gajić, Andrea Jurkić, Lejla Alihodžić, Mateo Franjkić, Mihovil Prkić, Adin Lulić, Salko Likić i Amir Pajt.

Došao je i u predstavi uživao i vareški načelnik Zdravko Marošević. Uživali smo i mi. Pogledajte dio atmosfere sinoć u Radničkom domu Vareš koju smo zabilježili mobilnim telefonom i shvatit ćete ko je zapravo profesorica Berina Fatić…

fokus.ba
Share via
Copy link