Srednja BosnaZenica

Druga sezona serije Černobil će se snimati u Zenici

Iako su planirati objaviti samo jednu sezonu, producenti serije Černobil su zbog ogromne potražnje odlučili snimiti dodatnu sezonu. Serija koja je u kratkom roku dospjela na prvo mjestu u svijetu po gledanosti, dobit će novi epilog, ali na drugoj lokaciji.

“Nismo zaista očekivali ovoliko interesovanje za serijom i zaista nam je drago što smo uspjeli napraviti remek djelo. Drago nam je da je publika tako dobro prihvatila i sada nam ne preostaje ništa drugo, nego da nastavimo snimanje serijala. Naši scenaristi aktivno rade na pisanju nove sezone, ali smo se odlučili promijeniti malo lokaciju, iako se to neće primijetiti u seriji”, rekao je Nick Lewis, jedan od producenata serije.

Nova lokacija za snimanje će biti Zenica, obzirom da okolina podsjeća na ambijent Černobila, te da gledatelji uopće neće primijetiti razliku.

“Zenica je zaista odlična lokacija za snimanje. Ima sve što je potrebno i izgleda kao grad koji je preživio nuklearnu katastrofu. Razlog što ne možemo nastaviti snimati u Černobilu je zbog stepena radijacije koji je i danas prisutan, te ne smijemo izlagati ekipu tom riziku. Dugo smo tražili po internetu grad koji bi mogao biti zamjenska lokacija, čak smo u očaju razmišljali da izgradimo filmski set, ali sada neće biti potrebe kada smo saznali za Zenicu”, dodao je Lewis.

Pored toga što je estetika grada slična Černobilu, producenti su rekli da će snimanje biti održano tokom zimskih dana, kada Zenica izgleda kao da je eksplodirala nuklearna toplana.

satro.info / Tekst je satiričnog karaktera

Share via
Copy link