Svijet

Ugrizao ga krpelj pa dobio lajmsku bolest: Tijelo mi se raspada, sve bih napravio da mi bude bolje

Joe Blackaby (22) iz Walesa je prije šest godina bio na glazbenom festivalu gdje ga je ugrizao krpelj i dobio je lajmsku bolest, a život mu se potpuno promijenio.

 

Tada nije ni znao da su krpelji opasni i da ih treba pažljivo ukloniti kako tijelo ili glava životinje ne bi ostali na koži. Jednostavno ga je maknuo s tijela, a idući dan se nije baš osjećao najbolje. Mislio je da samo mamuran. Bilo je potrebno tri godine da mu se dijagnosticira lajmska bolest, a sada osjeća velike posljedice.

Infekcija je zahvatila većinu njegovih organa, uključujući srce. Teško hoda, govori i teško se fokusira na jednu stvar, a da ne osjeti umor, prenosi Hayat.ba.

– Ova bolest mi je oduzela život. Grozno je gledati kako ti se tijelo raspada. Sve bih napravio samo da mi bude bolje. Moj doktor je odustao od mene, ali ja i dalje ne odustajem – rekao je za Daily mail Joe.

Lajmska bolest je infekcija koju prenose zaraženi krpelji, a prvi simptom su: crvenilo na koži oko uboda, umor, bol u mišićima, glavobolja, vrtoglavica, upala zglobova, nepravilni srčani otkucaji i visoka temperatura. Liječi se antibioticima, a važno je liječiti prvi stadij bolesti kako bi se spriječio razvoj težih i kroničnih oblika bolesti.

Joe je rekao kako mu je svaki dan nova borba za život.

– Imam probleme s pamćenjem i ne sjećam se stvari iz prošlosti. Kada gledam svoje fotografije iz mladosti imam osjećaj kao da je to neka druga osoba.

Izgubio je i kilograme, a ne može ništa napraviti da promijeni situaciju. Jedina pomoć je odlazak u Ameriku u kliniku koja je specijalizirana za tu bolest. Njegov prijatelj stavio je njegov slučaj na stranicu GoFoundMe gdje ljudi mogu uplaćivati novce za odlazak u kliniku. Do sada je skupljeno 23 000 funti.

Share via
Copy link