BiH

STRAVA U BIH: Dežurnom doktoru kazale da je dijete mrtvo rođeno: Porodila se na tavanu pa s majkom ugušila bebu

Poziv dežurnog ljekara iz Doma zdravlja Bužim jučer je digao na noge istražitelje MUP-a Unsko-sansko kantona kada ih je pozvao i kazao da je novorođenče koje je doneseno u ambulantu ubijeno!

 Jezivo otkriće

Naime, dijete su ljekaru donijeli E. L. (19) i njena majka E. H. (41) iz naselja Elkasova rijeka te su kazala da je mrtvo rođeno. Ljekar je brzo utvrdio da je dijete umrlo nasilnom smrću te je obavijestio policiju.

Odmah je u ambulantu stigao i tužilac koji je naredio obdukciju tijela bebe, da bi se riješile sve nedoumice.

Kada je stigao rezultat crne slutnje su se obistinile – beba je ubijena.

Dvije žene pritisnute dokazima slomile su se i priznale šta su učinile.

Krila trudnoću 

Djevojka je naime, krila trudnoću od svoje porodice. Nosila je široku odjeću i niko od ukućana nije posumnjao da je u drugom stanju.

Kada je dobila trudove otišla je na tavan gdje se navodno uz pomoć majke porodila, a potom je dijete majka umotala u deku i ugušila ga, a u čemu joj je E. L. pomogla.

Nakon hapšenja E. L. i E. H. su predate u nadležnost dežurnog tužioca koji je predložio da im se odredi jednomjesečni pritvor.

Istražitelji će saslušati i oca ubijene bebe, a čije ime je djevojka navodno otkrila.

 Pronađeni tragovi krvi 

Pretresena je i porodična kuća E. L. i E. H. Istražitelji su navodno pronašli tragove krvi kao i deku u kojoj je beba ugušena.

Sve je poslato na vještačenje, te će kao dokaz biti korišteno u predstojećem sudskom procesu protiv osumnjičenih,prenosi avaz.ba.

Share via
Copy link