BiH

BH državljanin bez vozačke vozio u krivom smjeru, udario pješaka i imao je 2,67 promila…

Na autocesti A3, u ponedjeljak oko 1.25 sati, u blizini Oprisavaca, policija je intervenirala povodom dojave o prometnoj nesreći, koju je prouzrokovao alkoholizirani vozač, vozeći automobil u suprotnom smjeru i bez položenog vozačkog ispita.

– Naime, policijski službenici su utvrdili da je 39-godišnjak, državljanin Bosne i Hercegovine, na odmorištu Sredanci, upravljajući osobnim automobilom pulskih registracija, naglo dodao gas i krenuo prema pješaku (28), udarivši ga vozilom. Pružena mu je liječnička pomoć.

Vozač se potom uključio na autocestu A3, vozeći lijevom kolničkom trakom u suprotnom, zabranjenom smjeru.

Zbog njega je, u blizini Oprisavaca, vozač (24) Mercedesa austrijskih registracija udario u drugi automobil vozačice (33). Oboje su izbjegavali automobil koji ide u suprotnom smjeru. Srećom, u tom sudaru nije bilo ozlijeđenih.

Policija je utvrdila da je vozač (39) iz obijesti teško kršio prometne propise. Vozio je u alkoholiziranom stanju, u zabranjenom smjeru i to bez položenog vozačkog ispita. U organizmu je imao 2,67 promila alkohola.

– Policajci su odmah alkoholiziranog vozača isključili iz prometa, zadržali u policiji dok se nije otrijeznio, kojega će uz kaznene prijave zbog sumnje u kaznena djela dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom i obijesna vožnja u cestovnom prometu, predati pritvorskom nadzorniku Policijske uprave brodsko-posavske, a potom u Općinsko državno odvjetništvo na daljnje postupanje i žurni postupak – rekao je Krešimir Šimić, djelatnik za odnose s javnošću PU Brodsko posavske.

abcportal.info

Share via
Copy link