BusovačaSrednja Bosna

BUSOVAČA: Svečano otvoren Odbojkaški turnir u povodu Dana općine Busovača

Dana 20. kolovoza 2019. godine u sportskoj dvorani Srednje škole „Busovača“,  dopredsjednica ŽO HDZ-a BiH ŽSB i zastupnica u Saboru ŽSB Suzana Krišto svečano je otvorila 2. Odbojkaški turnir u povodu Dana općine Busovača, koji organizira Odbojkaški klub Busovača.

„Čestitam vam što ste se danas okupili ovdje,  a čestitke upućujem prvenstveno našem organizatoru, predsjedniku Odbojkaškog kluba Busovača i predsjedniku Skupštine Odbojkaškog saveza ŽSB Draganu Lovriću,  koji već niz godina organizira tradicionalne odbojkaške turnire tijekom blagdanskih dana, te se nadam da će i općinske službe prepoznati ovaj Odbojkaški turnir kako bi isti postao tradicionalan u programu obilježavanja Dana općine Busovača.  Čestitam svim sudionicima današnjeg događaja na vašoj ustrajnosti u učenju pravih vrijednosti, kao što su sport, tolerancija, stjecanje novih prijateljstava i iskustava. U tom duhu, da se danas lijepo provede, zabavite i pokažete sve svoje sposobnosti na ovom terenu, poštujući, naravno, pravila igre, proglašavam Odbojkaški turnir u povodu Dana općine Busovača otvorenim.“, kazala je zastupnica Krišto.

Predsjednik Odbojkaškog kluba Busovača i predsjednik Skupštine Odbojkaškog saveza ŽSB Dragan Lovrić zahvalio je svima na dolasku, te kazao nešto više o samom osnivanju OK „Bzsovača“ i Odbojkaškog saveza ŽSB.

„ Odbojkaški klub Busovača je sa svojim aktivnostima krenuo negdje prije tridesetak godina. Registracija Odbojkaškog saveza bila je 2011. godine i tada smo krenuli sudjelovati u Omladinskoj ligi ŽSB. Jedni smo od glavnih pokretača te Lige, a danas Odbojkaški savez ŽSB broji 11 odbojkaških klubova, registrirano je oko 600 djece, te 200 djece koja sudjeluju, ali još nije završena faza registracije. Ovom prigodom zahvaljujem svima koji su nam dali potporu u organizaciji odbojkaških turnira, prvenstveno predsjedniku FBiH Marinku Čavari koji je prepoznao naš rad i pomaže nam u skoro svim aktivnostima glede organizacije sportskih događaja, Vladi ŽSB, općinskim službama na dosadašnjoj suradnji, portalu Grad Busovača, radio stanici „Busovača“, sadašnjem ravnatelju SŠ „Busovača Stipi Krišti, kao i bivšoj ravnateljici SŠ „Busovača“ koja nam je uistinu pomogla glede samog osnivanja Kluba, te sportskoj kladionici Bet live – petica plus.“, kazao je predsjednik OK „Busovača“ Dragan Lovrić.

Nazočne je pozdravio i predsjednik Sportskog saveza općine Busovača Jozan Laštro koji je poželio puno sreće svim sudionicima današnjeg turnira, te čestitao organizatoru na uspješnoj organizaciji Odbojkaškog turnira koji je uveličao svečanost obilježavanja Dana općine Busovača.

Na 2. Odbojkaškom turniru u povodu Dana općine Busovača sudjelovat će ekipe: OK „Busovača“, OK „Sloga“ Gornji Vakuf-Uskoplje, OK „As“ Donji Vakuf i OK „Victory“ Novi Travnik.

Share via
Copy link