Zenica

ZENICA: Ma smrt premladio sugrađanina zbog 1000 maraka

Tužiteljstvo Zeničko-dobojske županije (ZDŽ), nakon ispitivanja osumnjičenog Armina Mahmića (29) iz Zenice, uputilo je prijedlog Županijskom sudu u Zenici za određivanje mjere pritvora zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo razbojništvo.

-Tužitelj je stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora jer postoje naročite okolnosti koje ukazuju na opasnost od bijega, ali i s obzirom na to da naročite okolnosti ukazuju da će osumnjičeni puštanjem na slobodu ometati krivični postupak utjecajem na svjedoke i jer naročite okolnosti opravdavaju strah da će osumnjičeni puštanjem na slobodu počiniti krivično djelo – kazala je Mirna Poljac, viša stručna suradnica za odnose s javnosti ŽT ZDŽ-a.

Dodaje kako će o prijedlogu za pritvor odlučiti sudac za prethodni postupak Županijskog suda u Zenici.

Podsjetimo, Mahmić se 13. svibnja ove godine oko 23 sata, u namjeri da pribavi protupravnu imovinsku korist, nakon što je Zoran M. napustio ugostiteljski objekt u pijanom stanju, uputio za njim, stigao ga u ulici pored Doma zdravlja, zadao mu nekoliko udaraca šakom u glavu, a nakon čega je Zoran M. pao na tlo.

Aldina Alić, glasnogovornik MUP-a ZDŽ, ističe kako je Z. M. prilikom pada udario glavom o beton, nakon čega ga A. M. odvlači na osvijetljeni dio ulice, neposredno uz pokretnu rampu.

-Tada oštećenom zadaje još nekoliko udaraca, a nakon što od njega otuđuje novac, napušta ga i odlazi u pravcu ulice Aska Borića – ističe Alić.

Mahmić je od Zorana M. ukrao 200 eura, 226 švicarskih franaka te neutvrđen iznos novca u KM, ukupno oko 1.000 KM, piše Avaz.

Osam dana nakon napada Zoran je preminuo od posljedica premlaćivanja.

Share via
Copy link