BiH

Muškarac i žena iz Splita zatočili djevojku iz BiH: Javila se na oglas za dadilju

Dvoje hrvatskih državljana iz Splita je uhićeno zbog optužbe da su zatočili 18-godišnjakinju iz Bosne i Hercegovine.

U I. Policijskoj postaji Split je dovršeno kriminalističko istraživanje nad dvoje hrvatskih državljana u dobi od 29 i 30 godina, osumnjičenih za počinjenje kaznenog djela trgovanja ljudima, na štetu 18-godišnje državljanke Bosne i Hercegovine, piše Slobodna Dalmacija.

Oštećena se 12. srpnja javila na oglas za čuvanje djeteta i došla u Republiku Hrvatsku u dogovoru sa 29-godišnjakom i 30-godišnjakinjom, koje se sumnjiči da su joj tom prilikom uzeli i zadržali putovnicu, koju su joj odbijali vratiti, nakon čega su je, pored dogovorenog posla čuvanja djeteta, iskorištavali i za druge poslove, a za obavljeni rad nije bila plaćena, te se nije mogla slobodno kretati bez njihove pratnje, a navedeno je bilo popraćeno i prijetnjama smrću od strane 29-godišnjaka.

Djevojka je 23. kolovoza uspjela pobjeći iz stana i pozvati policiju. Pružena joj je liječnička pomoć, te je utvrđeno da nije ozlijeđena.

29-godišnjak i 30-godišnjakinja su, uz kaznenu prijavu podnesenu nadležnom Državnom odvjetništvu, dovedeni pritvorskom nadzorniku.

Share via
Copy link