Zenica

Aktivirala ručnu bombu: Poznat identitet Zeničanke koja je oduzela sebi život

Zenica je u šoku nakon nezapamćene tragedije koja se preksinoć dogodila u stambenom kompleksu Makovi na Crkvičkom Brdu kada je Naida Čičak (22) počinila samoubistvo aktiviranjem ručne bombe.

Bila podstanar

Brojni prijatelji ostali su zatečeni viješću da je vedra djevojka, koja je u stanu živjela sama kao podstanar, odlučila dići ruku na sebe.

Podsjetimo, mještani Makova koje smo posjetili također su šokirani događajem koji se dogodio u njihovom komšiluku. Kako su nam ispričali, čuli su jak udarac.

⁃ Mislili smo, najprije, da je nešto u ”Željezari”. Nisam mogla, iskreno, ni pomisliti da je neko aktivirao bombu u svom stanu. Čuo se jak udarac! Ubrzo su stigli policija i vatrogasci, shvatila sam da se nešto desilo u našem ulazu – priča nam mještanka Makova, inače komšinica stradale Zeničanke.

Ostali mještani, također, s nevjericom su komentirali ovaj slučaj.

Podsjetimo, do nezapamćene tragedije došlo je sat poslije ponoći, kada je mlada Zeničanka, iz još nepoznatih razloga, odlučila oduzeti sebi život i aktivirala bombu.

Aldina Alić, portparol MUP-a ZDK, izjavila je ranije za Avaz.ba da svi dosadašnji dokazi upućuju na to da se radi o samoubistvu.

– Najvjerovatnije se radi o ručnoj bombi. Tom prilikom nastupila je smrt Zeničanke, koja je u tom trenutku bila sama u stanu – govori ona.

Obavljen uviđaj

Obavljen je uviđaj na licu mjesta, a njim je rukovodio dežurni tužilac Tužilaštva ZDK, dok Alić ističe da se, prema svim do sada prikupljenim činjenicama, najvjerovatnije radi o samoubistvu.

Share via
Copy link