Zenica

KOMŠIJE U ZENICI STRAHUJU OD SILOVATELJA Emsad Valentić još se krije u šumi, policija patrolira u Orahovici

Mještani Orahovice kod Zenice od jučer su u strahu zbog komšije Emsada Valentića (45), inače presuđenog zbog silovanja svoje maloljetne kćerke, s kojim, otkako je izašao iz zatvora, imaju probleme.

Policijske patrole MUP-a ZDK su već dva dana u ovom prigradskom naselju kod Zenice, patroliraju i traže Valentića, koji se, nakon incidenata s komšijama, udaljio u šumu i od tada mu se gubi svaki trag.

Podsjetimo, kako su ispričale komšije, bahato ponašanje, napadi, pokušaji fizičkog obračuna, svakodnevica su mještana Orahovice.

⁃ Prije neki dan nasrnuo je na čovjeka nožem. Sreća, sve se dobro završilo. Baca kamenje na tuđe kuće, jučer je palio sijeno ljudima. Iz dana u dan sve je gora situacija – tvrdi nam Valentićev komšija.

Budući da je policija prisutna i konstantno patroliraju, mještani se osjećaju sigurnije, međutim, kako kažu, potpuni mir imat će tek kada “padne” u ruke policije.

Podsjetimo, javnost je ostala u šoku nakon što je Valentić, u avgustu 2007. godine, silovao svoju maloljetnu, tada 12-godišnju kćerku.

Nejaku djevojčicu je oko ponoći podigao iz kreveta i izveo van, gdje je s njom ostao oko tri sata.

Dvanaestogodišnjakinja je doživjela teške fizičke i psihičke traume, a nedugo nakon monstruoznog događaja, otac silovatelj je uhapšen i smješten u pritvorsku jedinicu Kaznenopopravnog zavoda u Zenici.

Djevojčica se s majkom odselila iz Kovačevića,piše avaz.ba.

Share via
Copy link