BiH

Vitežanin Roberto Soldić: “Jedva čekam ući u Arenu uz hrvatsku zastavu i Thompsona”

Osjećam se jako dobro, pobjeda je pobjeda. Ne, nisam očekivao da će Poljak izdržati tri runde sa mnom. Obojica smo bili spremni, pripremio je dobru taktiku za mene, zatvorio je moju lijevu stranu, kaže ‘Robocop’.

Hrvatski borac Roberto Soldić u subotu je pod svjetlima velebne dvorane Wembley u tri runde bio bolji od poljskog borca Michala Pietrzaka. Pobijedio je Soldić jednoglasnom odlukom sudaca, iako nije navikao na takav otpor.

– Osjećam se jako dobro, pobjeda je pobjeda. Ne, nisam očekivao da će Poljak izdržati tri runde sa mnom. Obojica smo bili spremni, a čovjek je pripremio dobru taktiku za mene, zatvorio je moju lijevu stranu. Preostalo mi je samo ići naprijed i napadati, čisto sam ga pobijedio – javio nam se Soldić nakon novog velikog uspjeha u karijeri.

Soldić je navikao svoje mečeve završavati nokautima. Rijetki prežive prvu rundu.

– Da, ovo će mi biti dobro iskustvo, nije loše da sam išao na tri runde, to mi se nije dogodilo tri godine. Imao sam par grešaka u drugoj rundi i to ću ispraviti sa svojim timom, ali ukupno sam zadovoljan predstavom – rezimira ‘Robocop’.

Najavio je Roberto odmor još prije borbe s Michalom Pietrzakom, prenose 24sata.hr.

– Uzet ću odmora koliko mi treba, koliko tijelu bude trebalo. Možda čak dođem sa svojom obitelji malo u Hrvatsku na more – kaže trenutno najbolji hrvatski MMA borac.

A nakon odmora – zagrebačka Arena. Tamo će KSW 9. studenog održati spektakularan event s najboljim borcima iz Hrvatske i regije, a doći će i neke velike poljske face. Ulaznice su već u prodaji po cijeni od 50 do 300 kuna.

– Velika je to stvar za nas. Naši dečki će se moći pokazati pred domaćim publikom. Jako i mene to motivira, da uđem u borbu ogrnut hrvatskom zastavom i s Thompsonovom pjesmom.

Popularni pjevač domoljubnih pjesama opet bi tako mogao zapjevati uživo u Areni, nakon što je to prošle godine učinio uoči boksačkog meča Filipa Hrgovića i Amerikanca Amira Mansoura. I Filip i Roberto imaju istu ulaznu pjesmu, “Geni kameni”.

– To je naša želja, radit ćemo na tome da Thompson pjeva uživo kad Roberto bude izlazio – rekao nam je Soldićev menadžer Ivan Dijaković.

Čeh Patrik Kincl s kojim se Soldić trebao boriti u dvorani Wembley ipak nije opcija za Zagreb.

– Nije, on se teže ozlijedio. Za dva-tri tjedna ćemo znati protivnika. Kako god, motiviran sam, prvi put KSW u Zagrebu. Dat ćemo svi sve od sebe da publici pružimo šou.

Share via
Copy link