BiH

Dječak Meho Beton izdržao dvije nove operacije na obje šake

Dobra vijest stigla je danas s klinike “Bogenhauzen” u Minhenu. Gračanički heroj, dječak Meho Šabić Beton, izdržao je dvije nove operacije, izvršene na obje šake. I ovog puta poznati svjetski stručnjak za plastičnu i rekonstruktivnu hirurgije, Sarajlija Milomir Ninković, operacije je obavio sa svojim timom.

– Ovo je šesnaesta operacija, 97 narkoza, treća godina borbe za sina. Naša i njegova borba, borba ljekara i svih dobrih ljudi koji su bili uz nas, je jedno, a neviđena hrabrost i borbenost našeg Mehe, je nešto drugo. Nadamo se da će ovim operativnim zahvatom, Mehine šake biti one prave, bokserske. Sada slijedi duži odmor, pa rekonstrukcija uha.  Dugujemo veliku zahvalnost našim ljudima Omeru Omerbašiću, što nam je osigurao smještaj, za gostopristvo i podršku koju nam pruža – kaže Mehin otac Nedim.

Meho Šabić Beton je 15.jula 2017. godine izgorio u velikom požaru u šupi, dvorišta svoje kuće u Gračanici. Sedamdeset posto tijela bila je živa rana, ugroženi unutrašnji organi. Život mu je visio o koncu, a ljekari mu nisu davali nijedan posto, da će preživjeti. Mehino srce je nadjačalo je sve prognoze i on s pravom i ponosom nosi nadimak Beton.

Avaz

Share via
Copy link