Zenica

ZENICA VJEROVALI ILI NE: Za ubistvo zeta htio okriviti bika s farme

Fikret Rožajac na izletu nožem ubio Armina Islamovića. Kćerku tjerao da laže istražitelje

Kantonalni sud u Zenici potvrdio je optužnicu koju je Tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) podiglo protiv Fikreta Rožajca, koji je 4. jula ove godine u mjestu Lisovo kod Visokog ubio Armina Islamovića (27)

Roštiljali na njivi

Prema navodima iz optužnice, Rožajac je sa suprugom, kćerkom Adisom i njenim nevjenčanim suprugom Islamovićem roštiljao na njivi “Hrastova livada” i pio alkohol.

Nakon nekog vremena, Islamović, koji je, također, bio pijan, prišao je svom automobilu i pesnicom razbio bočno staklo na autu.

–  Rožajac mu je nakon toga  prišao, uhvatio ga rukom za vrat, a desnom rukom izvadio iza pojasa nož i, bez ikakvog povoda i razloga, ubio mladića – navodi se u optužnici.

Rožajac je snažnim zamahom ruke nožem  zadao Islamoviću jedan ubod u grudi.

.

– Nanio mu je ubodnu ranu grudnog koša sa prodiranjem u grudnu šupljinu. Sječivo mu je probilo prednji zid desne komore srca te ubolo stražnji zid komore srca, a ta povreda je izazvala iskrvarenje u grudnoj šupljini – navodi se u optužnici.

Tada je dotrčala Adisa, nevjenčana supruga Islamovića, dok je Rožajac sve mirno posmatrao.

– Zavrištala  je: “Konju jedan, ubo si ga.” Supruga Rožajca dotrčala je na mjesto događaja i upitala supruga: “Šta si ovo, bolan, uradio?” Rožajac joj je zaprijetio da policiji kaže da je Islamoviću povrede nanio bik s farme – navodi se u optužnici.

Krvave ruke

Zatim se vratio do kuće, gdje je opet zaprijetio kćerci i supruzi da policiji posvjedoče da je Islamoviću povredu nanio bik pa je u kući skinuo krvave patike, obuo papuče, sišao na česmu u dvorište ispred kuće da opere krvave ruke i nož, u čemu su ga zatekli policajci i uhapsili ga.

Smrt konstatirana u bolnici

Nakon što je Rožajac ubio Islamovića, zajedno sa suprugom i kćerkom, stavili su ga u auto i uputili se prema Domu zdravlja Visoko.

Na putu do Doma nesretnog Islamovića preuzeo je komšija R. F., koji ga je vozio prema Domu zdravlja, da bi ugledao kako mu ususret ide Hitna, zaustavio je vozilo, a potom je Islamovića preuzela Hitna, koja ga je prevezla u zeničku bolnicu, gdje je konstatirana smrt.

AVAZ.BA

Share via
Copy link