Zenica

Policija o tragediji u Zenici: Nenamjerno je ubio sina

Nakon nezapamćene tragedije koja se dogodila jučer u Gladovićima kod Zenice, kada je Abdulah Halilović nesretnim slučajem ubio svoga sina Junuza iz lovačke puške, danas su se oglasili iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Zeničko-dobojskog kantona (ZDK),piše Dnevni avaz.

Prema riječima Aldine Alić, uviđajnim radnjama utvrđeno je da je u šumi došlo do nenamjernog ispaljenja iz lovačke puške.

– Osoba inicijala A. H. ispitan je u službenim prostorijama Uprave policije MUP-a ZDK, a službenici Sektora kriminalističke policije poduzimaju daljnje mjere i radnje iz svoje nadležnosti, u skladu s uputama i smjernicama kantonalnog tužioca, s ciljem dokumentovanja krivičnog djela prouzrokovanje smrti iz nehata, iz člana 168. Krivičnog zakona FBiH – kaže Alić.

Podsjetimo, po nalogu dežurnog tužioca danas će biti obavljena obdukcije stradalog Zeničanina na Odjelu za prosekturu Kantonalne bolnice Zenica.

Inače, stradali Zeničanin imao je ritual ići sa svojim ocem u lov. Tako je bilo i proteklog vikenda, kada su otišli u lov, ne sluteći da će doći do ove tragedije.

Brojni građani Zenice ostali su u šoku, posebno jer pogađa u srce činjenica da su iza stradalog Junuza ostale supruga i djevojčica.

Share via
Copy link