BiH

Otkrivamo nove detalje krvave drame: Policija ima dvije verzije ubistva Sanele Trstene

Kako saznajemo, Sanela Trstena radila je u “Bingu”, a jučer je krenula na posao, dok ju je Čaušević pratio u Golfu

 

Vođen zasljepljujućom ljubomorom, Nedžad Čaušević (41) jučer oko sedam sati u sarajevskoj Aleji Bosne srebrene u naselju Nedžarići iz automatske puške je izrešetao bivšu djevojku Sanelu Trstenu (39) te slučajno ranio Senadu Muhić, uposlenicu preduzeća “Park”, koja se ni kriva ni dužna našla u blizini. Sve vrije prekida veze, on ju je pratio, proganjao te joj je prijetio.

Kako saznajemo, Sanela Trstena  radila je u “Bingu”, a jučer je krenula na posao, dok ju je Čaušević pratio u Golfu.

Istražitelji za sada barataju s dvije verzije pucnjave, jer na licu mjesta nisu zatekli direktne očevice.

Prema prvoj verziji, Čaušević je izašao iz vozila te potrčao prema žrtvi ispalivši u nju rafal od tri metka koji su je pogodili u leđa dok je bježala od napadača, te je pala na tlo licem prema zemlji.

Jedno od zrna pogodilo je nesretnu Muhić, koja je stajala u krugu rasadnika preduzeća “Park”. Ona je prevezena na Kliniku za torakalnu hirurgiju, gdje je zadržana na liječenju.

Prema drugoj verziji, Čaušević je u Sanelu ispucao rafal iz automobila u pokretu kroz prozor.

Koja je od ove dvije verzija tačna, razjasnit će balističari, a istražitelji su skinuli i videonadzor s obližnje kuće, koji će im pomoći da rekonstruiraju zločin.

Podsjećamo da je Čaušević nakon krvavog pira pobjegao. Sarajevski istražitelji znali su da je otišao prema RS te je obaviještena i tamošnja policija, a agenti OSA-e također su uključeni u istragu, ali ubica je, kako nezvanično saznajemo, ugasio mobitel.

U poslijepodnevnim satima Čaušević je lociran na Bjelašnici. Najprije je u Krupcu, u općini Istočna Ilidža, pronađeno njegovo vozilo, u kojem je bilo puščane municije. Ubrzo je ovaj šumoviti predio vrvio od specijalaca, sarajevskih s jedne strane te njihovih kolega iz Lukavice s druge strane planine.

Situacija je bila napeta. Timovi su se pažljivo kretali nepristupačnim terenom znajući da je Čaušević dobro naoružan. U jednom momentu uočili su ga i pozvali na predaju.

Čaušević je pucao u pravcu policajaca koji su ga opkolili te se udaljio još desetak metara.

Uvidjevši da je u bezizlaznoj situaciji, izvadio je ručnu bombu koju je aktivirao ubivši se na licu mjesta.

Share via
Copy link