BiH

Nasred ulice u Sarajevu ubio djevojku, otac: Da sam znao, ja bih mu presudio

dnevnik.ba

Foto: Facebook

Sanelu Trstenu je u utorak, hicima iz automatske puške, ubio Nedžad Čaušević s kojim je jedno vrijeme bila u vezi.

Sanela je ubijena u Nedžarićima, naselju u istočnom Sarajevu. Bila je na putu za shopping centar gdje radi. Ubijena je nekoliko stotina metara od radnog mjesta. Čaušević joj je pucao u leđa dok je pokušavala pobjeći.  Čaušević je ranio još jednu ženu na obližnjem parkingu te pobjegao prema Krupcu gdje se raznio bombom.

“Da sam znao šta se dešava, ja bih njemu presudio prije. Eto, presudio je sam sebi”, rekao je za Dnevni Avaz umirovljeni policajac Kasim Kulašević, otac Sanele Trstene.

“Nemojte me ništa pitati, bila je divna osoba, dragi Allah je tako presudio”, kaže Sanelina majka Zada.

Ubijena žena živjela je u sarajevskom naselju Ahatovići s roditeljima, bratom i sinom iz prvog braka.

“Sanela je bila dobra osoba, dijete je svoje odgojila kako treba, snalazila se, radila. Dolazile su nam njene kolegice, sve najbolje su o njoj kazale. Bila je vrijedna, snalažljiva i vidi kako je dijete odgojila”, kaže otac Kasim misleći na unuka.

O svojoj vezi s Nedžadom malo toga je Sanela govorila roditeljima. Nije ih htjela opterećivati.

“Ne znam je li joj prijetio ili joj je nudio brak. Ona nije htjela govoriti, ništa ne znam. Tog čovjeka sam malo iz viđenja poznavao. Policija nas je obavijestila da ju je ubio. Ja sam locirao njegov mobitel preko prijatelja u “Telecomu”. To su sve moje kolege policajci koji su sve ekstra odradili”, priča otac

Share via
Copy link