BiH

OBILJEŽILA YU FILM PA NESTALA Zavodila je na filmu i u stvarnosti, jedino što je htjela bila je sloboda, a voljela je provocirati: ‘Željela bih muški harem, ali se bojim da bi bio prazan’

Beogradska glumica Nada Vojinović bila je jedna od onih koje su obilježile jugoslavenski film osamdesetih godina. Iako je njezina karijera trajala samo deset godina, od prvog filma 1977. godine (“Život teče dalje”) do posljednjeg 1987. (“Kriminalci”), svojom je pojavom na ekranu, ali i u stvarnosti stalno plijenila pažnju.

Glumila je često zavodnice, pa i skidala se za potrebe filma, što joj, kako je rekla, nije bio nikakav problem jer se radi o umjetnosti.

“U filmu ‘Zalazak sunca’ imam jednu ljubavnu scenu. To je prvi put da sam se potpuno svukla. I moj partner također. To je bilo prelijepo. Mi smo se dobro osjećali dok smo to snimali. On je bio tako lijep, to je umjetnost, to je… I ne vidim zašto tražiti opravdanja. Opravdanje tražimo kad pogriješimo. To je moj posao”, rekla je u intervjuu 1982. godine koji prenosi Yugopapir.

Vojinović je najpoznatija po filmovima “Radio Vihor zove Anđeliju”, “Tesna koža”, “Nedjeljni ručak”, “Moj tata na određeno vrijeme”, “Halo taksi” i “Razvod na određeno vrijeme”.

Screenshot

Screenshot

Podizala je prašinu ne samo erotskim scenama nego i izjavama. Tako je jednom rekla kako bi “željela muški harem, ali se bojim da bi bio prazan” te kako “muškarce treba koristiti kao papirnate maramice”.

“Istina je da sam davala izjave u stilu da ne obraćam puno pažnje na muškarce, naime, da mislim da im ne treba davati previše važnosti. Ja ne znam što je to, jednostavno, nema pravih muškaraca. Ne znam kakvo je ovo vrijeme došlo.

Ili sam ja imala nesreću, moram reći nesreću, da upoznam muškarca koji je u mom životu napravio totalan preokret. Do te mjere me izludio da ne mogu više ništa pronaći. Uz njega sam spoznala sebe i srž odnosa muškarac-žena. Poslije njega, iako ta veza još traje, počela sam se prema svim muškarcima ponašati drugačije jer sam shvatila koliko je on pravi.

Mi smo se toliko dobro pronašli u odnosu muškarac-žena, ne samo seksualnom, da je za mene tu kraj. Ja, u stvari, volim tu neku sebe u njemu, kao što svi volimo sebe u drugima. Poslije njega ja govorim da muškarce treba koristiti tek kao papirnate maramice”, rekla je u intervjuu.

Screenshot

Screenshot

Osim toga, priznala je i kako su joj nudili uloge i angažmane u zamjenu za seks, ali samo jednom i samo u kazalištu.

“Jedini moj slučaj kad je posao s tim imao veze je kad sam konkurirala u Beogradskom dramskom pozorištu, a tadašnji direktor me tako ucijenio. Nisam primljena upravo iz tog razloga. Nisam reagirala, nisam ga ni prezrela. Jednostavno, otpisala sam ga kao jako prljavog čovjeka. Mislim da je to užasno prljav potez”, izjavila je.

U razgovoru je dala do znanja da je u nekakvoj otvorenoj ili polu otvorenoj vezi, no nigdje se ne spominje o kome se točno radi.

“Koliko god te puštam da radiš sve što želiš, toliko te volim, to je moja ljubav prema tebi. A to što ja nekog volim nikako ne znači da bez njega ne mogu. Ja mogu vez svega. Mislim da mogu bez svega”, rekla je. Tako je očito mogla i bez glume jer se kasnije o njoj ne mogu pronaći nikakvi tekstovi ni vijesti, kao ni uloge koje je ostvarila, a nema govora ni o misterioznom muškarcu.

100posto.hr

Share via
Copy link