BiH

JAVILA SE KLIJENTICA ODMETNUTOG BANKARA KOJI JE POBJEGAO U BIH: ‘Dao mi je vreću punu novca, ma nek je on živ i zdrav, svaku mu sreću želim!’

Čini se da je u svemu ključnu ulogu igrao i nekadašnji pripadnik zloglasne kažnjeničke bojne Mladena Naletilića Tute

Srđan Djaković je prije devet dana iz OTP banke u Vrlici uzeo nešto više od 11 milijuna kuna nakon čega mu se izgubio svaki trag. U utorak ujutro, predao se policiji, a nakon ispitivanja određen mu je istražni zatvor.

U tužiteljstvu smatraju da je dio novca predao trima osobama i istog dana s ostatkom otuđenog novca pobjegao u Bosnu i Hercegovinu. Jedna od osoba kojima je predao novac za Slobodnu opisala je kako je izgledala primopredaja.

‘Stavio ih je na stol u nekoj vreći’

“Rekao mi je da je donio moj novac, da ga mogu zadržati i ako hoću, staviti u neku drugu banku ili da ga dam djeci. Moj, Bože, stavio ih je na stol u nekoj vreći, rekao da je on svoje razdužio. Pitala sam ga trebam li što potpisati, a on je rekao da je sve sredio”, ispričala je za Slobodnu Dalmaciju 70-godišnja M.M., dodajući kako Srđana poznaje jako dugo i da je u njega imala bezgranično povjerenje. Njoj je donio novac zajedno s Jadrankom. B iz Širokog Brijega, nekadašnjim pripadnikom Tutine kažnjeničke bojne.

Umirovljenica kaže i da nije ni znala koliko novca ima na računu, da je to bio novac od njemačke mirovine i invalidnine koju je dobivala na račun svog, već 25 godina pokojnog supruga. Dodaje da joj je sve to bilo čudno, ali je reagirala tek kada je u ponedjeljak saznala da je bankar ukrao novac iz banke. Otišla je u banku, objasnila im što se dogodilo.

“Tada su sa mnom do kuće došla dvojica policajaca i uzela vreću s novcem. Neka je on živ i zdrav, svaku mu sreću želim”, ispričala je još uvijek iznenađena žena.

Ostavio novac i sinu i još jednoj klijentici

U svojoj šturoj obrani je kazao da je ukradenim novcem platio dugove koje je imao u BiH, a zasad ostaje nepoznanica je li sav novac potrošio na vraćanje dugova, kome je dugovao i zašto. Prije bijega preko granice, svom je sinu ostavio 20 tisuća eura i 170 tisuća kuna. Osim toga, na dan bijega je prvo došao na vrata klijentice Z.U. i tražio od nje da mu da svoj ugovor o štednji, a kada mu ga je ona predala, ostavio joj je sto tisuća franaka.

net.hr

Share via
Copy link