Srednja Bosna

“Šankanje” na Vlašiću okupit će nekoliko hiljada gostiju

 - Avaz, Dnevni avaz, avaz.ba

Otvorenje je planirano od 20. do 22. decembra /// Foto: Arhiv

Službeno otvorenje zimske sezone, kako najavljuju iz Turističke zajednice Srednjobosanskog kantona, zakazano je od 20. do 22. decembra.

Zabavni program

– U sklopu otvorenja održat će se i manifestacija “Šankanje”, a mi smo se nadali da će biti još privatnih inicijativa koje bismo uklopili u zabavni program koji će i ove godine privući dosta gostiju. “Šankanje” svake godine privuče nekoliko hiljada gostiju, koji ostvare desetak hiljada noćenja. Ove godine ćemo provesti i ceremoniju dodjele nagrada najboljima u turizmu – rekao je Miroslav Matošević, direktor TZSBK.

Matošević: Dodjela nagrada - Avaz, Dnevni avaz, avaz.ba

Matošević: Dodjela nagradaFoto: (Arhiv)

Vlada SBK odobrila je na posljednjoj sjednici 15.000 KM kao pomoć Turističkoj zajednici za otvorenje sezone i manifestaciju “Šankanje”, a prilikom glasanja suzdržana je bila kantonalna ministrica finansija Mirjana Plavčić, koja je naglasila kako je naziv te manifestacije podsjeća na šank, “a zna se šta se na šanku radi”.

U TZ kažu kako to nema previše veze sa šankom.

Dobar imidž

– Ovu manifestaciju prati ogroman broj medija iz države i regije, jer daje dobar imidž planini Vlašić – rekao je Matošević.

Termin otvorenja skijaških staza na Vlašiću ovisit će o vremenskim uvjetima. Najavljeno je da će cijene ski-passova ostati iste kao i protekle skijaške sezone.

avaz.ba

Share via
Copy link