BiH

Dileru iz BiH raznijeli dva skupa Mercedesa

dnevnik.ba

Foto: Dnevni avaz

Snažna detonacija jučer je oko 4.10 sati potresla naselje Tekija u Mostaru.

Brojni stanari okolnih zgrada su, kako je rečeno za Dnevni avaz u MUP-u Hercegovačko-neretvanske županije, panično zvali policiju i prijavljivali im da su bačene eksplozivne naprave pod dva automobila parkirana pred zgradu prekoputa Tvornice duhana Mostar.

Obavljen očevid

Odmah su na mjesto događaja upućene policijske patrole, nakon čega je utvrđeno da su usljed eksplozije skoro u potpunosti uništeni Mercedes ML i Mercedes CLS, kao i da je značajno oštećenje zabilježeno na automobilu Seat Ibiza, koji je bio parkiran u blizini, dok ozlijeđenih osoba, nasreću, nije bilo.

Ranije osuđivan

Nakon obavljenog očevida, potvrđeno je da je oba Mercedesa koristio Gani Kovači (59), koji je s posinkom Adisom Mrndžićem uhićen u subotu u Mostaru u akciji pripadnika  Državne agencije za istrage i zaštitu, a koji su u vozilu u kojem su bila njih dvojica pronašli 44 vreće u kojima je bilo 40 kilograma kanabisa.

Kovačiju, koji je i ranije osuđivan zbog krijumčarenja ljudi, nakon saslušanja u nedjelju u Tužiteljstvu Hercegovačko-neretvanske županije, određen je jednomjesečni pritvor, dok se Mrndžić, potvrđeno je, brani sa slobode.

Također,  vjeruju da je ovo bila svojevrsna poruka za Kovačija nakon zapljene droge, a u slučaj su se, rečeno je, uključili i pripadnici SIPA-e.

Nepoznate naprave

Istražitelji još ne raspolažu informacijama o kakvim se eksplozivnim napravama radi jer, kako je rečeno, to će biti poznato nakon vještačenja. Za sada sve ukazuje na to da su naprave bile postavljene ispod automobila.

Share via
Copy link