BiH

Profesor iz Tuzle i njegova supruga poginuli kod Olova, kilometarske kolone zbog uviđaja

Profesor iz Tuzle i njegova supruga poginuli kod Olova, kilometarske kolone zbog uviđajaFoto: Čitatelj

Čitatelji nam javljaju kako već satima čekaju i gube strpljenje.

“Kolona je duga 20 kilometara, hladno je i mrak. Ljudi su gladni i žedni”, rekao nam je jedan od vozača koji je krenuo u pravcu Tuzle.

Prema informacijama iz BIHAMK-a saobraćaj na ovom dijelu magistralnog puta još uvijek je obustavljen zbog uviđaja.

U MUP-u Zeničko-dobojskog kantona nam je rečeno da ubrzo očekuju da se saobraćaj normalizuje jer je uviđaj pri kraju.

“Uviđaj se odužio jer je trajalo dugo izvlačenje povrijeđenih osoba, a kada je više mrtvih onda je u istragu uključena i krim policija”, objasnili su iz policije.

U današnjoj saobraćajnoj nesreći je poginuo Kazafer Bečić, profesor na Mašinskom fakultetu u Tuzli, i njegova supruga, a njihova unuka je teško povrijeđeno.

Iz Studentskog Vijeća Mašinskog fakulteta u Tuzli su u ime svih studenata ove akademske ustanove izrazili saučešće porodici Bečić.

“Sa velikom žalosti vas obavještavamo da je danas u saobraćajnoj nesreći preminuo naš uvaženi dr. sc. Kazafer Bečić v. prof. na Mašinskom fakultetu Univerziteta u Tuzli. Ovim putem u ime svih studenata Mašinskog fakulteta u Tuzli želimo da izrazimo duboko saučešće porodici Bečić i prijateljima našeg uvaženog profesora. Za vrijeme održavanja dženaze obavijestit ćemo vas naknadno”, stoji u saopćenju.

Podsjećamo, danas u 13:38 sati u mjestu Bećići kod Olova se desila saobraćajna nesreća u kojoj je poginuo bračni par, a dijete je teško povrijeđeno.

Share via
Copy link