BiH

Banovićani se opraštaju od tragično stradalih Bećića: Drage komšije, zašto uvijek dobri stradaju (FOTO)

Brojni građani Banovića opraštaju se od tragično stradalih Kazafera i Azire Bećić koji su poginuli jučer u stravičnoj saobraćajnoj nesreći kod Olova.

 

U ovoj saobraćajnoj nesreći teško je povrijeđena i njihova unuka koju su poveli na doček Nove godine u Sarajevo, prenosi Avaz.ba.

 Kazafer je važio za uglednog banovićkog privrednika, dobrog komšiju i prijatelja. Bio je generalni direktor “Elektroremonta” Banovići, a obavljao je i nekoliko značajnih društvenih i političkih funkcija u Banovićima. Bio je i ugledni profesor na Mašinskom fakultetu u Tuzli.

Azira Bećić je radila kao bibliotekarka u OŠ “Banovići”. Ova škola se na svojoj zvaničnoj Facebook stranici oprostila od svoje uposlenice.

– Obavještavamo uposlenike, učenike, roditelje i prijatelje JuOš “Banovići” da je jučer, 31.12.2019.godine, u 54. godini života, preselila na Ahiret naša kolegica i bibliotekarka Azira Bečić.  Neka je našoj Aziri Božiji rahmet, a njenoj porodici izražavamo saučešće i sabur! Našoj učenici Amili želimo što brži oporavak – stoji u objavi na Facebooku.

– Bila je divna žena – stoji u jednom od komentara ispod ove objave.

I drugi građani Banovića izrazili su žaljenje zbog smrti sugrađana Kazafera i Azire Bećić.

“Veliki gubitak i za Banoviće i za porodicu. Molim Allaha da olakša oporavak djetetu.”, “Zašto uvijek dobri stradaju, još ne mogu da povjerujem…”, “Nek je vječni rahmet našim komšijama, dobrim ljudima, da im dragi Allah dž. š. podari lijepi dženet”, “Tuga za sve nas…”, “Drage naše komšije, neka vam Allah podari dženet”…samo su neki od komentara.

U petak, 3. januara, ispred džamije Islamskog centra u Banovićima bit će klanjana dženaza tragično stradalim supružnicima Kazaferu (60) i Aziri (54) Bećić, koji će biti ukopani na mjesnom mezarju u Bećićima.

Iza njih je ostala neutješna kćerka Zerina. Još nije poznato hoće li Općina Banovići proglasiti dan žalosti u petak.

Share via
Copy link