BiH

BiH se oprašta od medicinske sestre koju su svi voljeli

Preminula je Julijana Karačić, glavna medicinska sestra klinike za onkologiju, žena koja je proglašena najboljom medicinskom sestrom u 2019. godini za BiH. Napustila nas je 1. dana 2020. u 57. godini života, a još puno dobrih djela bila je spremna dati svojoj zajednici. Ali, dragi Bog je odlučio drukčije.

Njeni pacijenti, obitelj i brojni prijatelji, danas se opraštaju od divne žene, velike humanitarke i društveno angažirane osobe. Mnogim pacijentima mostarske bolnice trenutke bola činila je podnošljivijima lijepom rječju, savjetom, bilo kakvom pomoći, stoga je mnoge i njen rani odlazak potresao. Po mnogima, bila je ovozemaljski anđeo humanosti u SKB-u Mostar, piše Grude.com.

Od nje su se oprostili i članovi HKUD-a Sveti Ante Cim gdje je bila članica vokalne skupine i Zbora “Sveti Ante ’39”.

“Pjevat će se Grlica, Zaspo Janko, Dobar večer dobri ljudi; možda ne tako dobro kao s tobom, ali pjevat će se, radi tebe, radi nas. One će nas podsjećati na tebe i lijepo vrijeme koje provedosmo zajedno uvježbavajući ih. A ti ćes, draga Julija, u Kraljevstvu nebeskom, s anđeoskim zborom i svom nebeskim svitom, spremati neke nove pjesme, neke nove koncerte i nastupe, sve do onog dana kada ćemo i sami poći u susret tebi u Kraljevstvo nebesko i okupiti se u nekim novim “Cimskim mušmulama” da nastavimo ono što smo zajedno započeli u ovozemaljskom životu, a koje je tvojim preranim odlaskom naglo prekinuto”, napisali su u oproštajnoj poruci iz HKUD-a i Zbora Sveti Ante Cim.

Share via
Copy link