Zenica

Kako Kasumović “rješava” probleme: Ostavlja radnike na cjedilu, potpisuje ugovore s novim prijevoznicima

 - Avaz, Dnevni avaz, avaz.ba

Fuad Kasumović

Foto: D. Pa.

Povodom blokade Autobuske stanice u Zenici, koja je uslijedila 31. decembra, nakon što je preduzeću “Zenicatrans” Porezna uprava blokirala račun, pa nemaju sredstava za gorivo, a posljednju plaću primili su u oktobru prošle godine, danas se saopćenjem za javnost oglasio gradonačelnik Fuad Kasumović.

I taman kada su svi mislili da je ponudio izlaz iz kolapsa u kojem se nalazi preduzeće, on je poručio da će od naredne sedmice riješiti problem prijevoza radnika, a ne “Zenicatransa”, kako je to javnost očekivala,piše Avaz.

Niz sastanaka

Naime, u saopćenju ističe da su gradske službe održale niz sastanaka čiji je cilj iznalaženje rješenja za uspostavu funkcije linijskog prijevoza putnika u gradu Zenici. Prosto rečeno, “rješenje” je radnike ostaviti na cjedilu, a ugovore o prijevozu građana potpisati s novim prijevoznicima.

– U toku su aktivnosti da se do kraja naredne sedmice potpišu ugovori s licenciranim prijevoznicima s područja grada Zenice koji će osigurati usaglašene redove vožnje, čime će biti uspostavljen redovan linijski prijevoz za sve građane, do trajnog rješavanja nastalog problema – navodi se u saopćenju.

Fuad Kasumović - Avaz, Dnevni avaz, avaz.ba

Fuad Kasumović Foto: (Arhiv)

Normalizacija prijevoza

Kasumović najavljuje da od narednog petka građani mogu očekivati da će imati normalan linijski prijevoz.

– Neću dozvoliti da građani i njihove obaveze ispaštaju zbog navedenih blokada. Naglašavam da su prilikom dogovora usaglašene i postojeće subvencije za učenike, penzionere, slijepa i slabovidna lica i da će i taj dio biti riješen kako je to ranije i dogovoreno – poručio je Kasumović.

Share via
Copy link