jajceSrednja Bosna

JAJCE: Sahranjen tragično nastradali muzičar Elvedin Šahić

Više stotina sugrađana, komšija, prijatelja i rodbine došli su na posljednji ispraćaj tragično nastradalom 34-godišnjem Elvedinu Šahiću, poznatijem kao Elvi, koji je izgubio život u saobraćajnoj nesreći, piše Avaz.

Tuga za prekinutom mladošću vladala je među stanovnicima grada na Vrbasu i Plivi, gdje je muzičar jučer i sahranjen. Da podijele bol i tugu s porodicom Šahić, sahrani na Partizanskom groblju prisustvovali su još i predstavnici iz javnog i života općine Jajce, radne kolege i planinari.

U ime porodice i prijatelja oproštajno pismo pročitao je njegov prijatelj Amer Kulenović.

Za Elvedina njegovi sugrađani i prijatelji imaju samo riječi hvale. Bio je uključen u dosta društvenih procesa u gradu, volontirao je za udruženja koje se bave zaštitom životinja, a svoje slobodno vrijeme najčešće je koristio u planinarskim pohodima.

 - Avaz, Dnevni avaz, avaz.ba

Njegova neizostavna ljubav bila je gitara i pjesma. Dugo godina bio je član lokalne grupe „Time Out“.

Prije 40 dana Elvedin je na svom FB profilu napisao status posvećen preminulom drugu Admiru Sijamiji iz Bugojna koji je svojim Fiat Puntom sletio u Vrbas i pritom tragično nastradao.

– Potražit ću te, buraz, samo čekam vlak. Znam da si u predivom predgrađu jer zaslužuješ takvu četvrt, najljepšu i najbolju. Vidimo se tamo, Đango moj, ako postoji tamo. Lijepo spavaj, druže, voli te jara tvoj – napisao je Elvedin 21. decembra 2019 godine.

 - Avaz, Dnevni avaz, avaz.ba

Krenuo na posao

Elvedin Šahić je dugo godina bio uposlenik trgovine „Best“ u Jajcu, a život je izgubio vozeći se na posao u Bugojno.

Nesreća se dogodila u ponedjeljak na magistralnom putu M5 Jajce – Donji Vakuf, u mjestu Vinac. On je upravljao Renault Cliom i pritom se sudario s kamionom marke Mercedes, za čijim je upravljačem bio 52-godišnji S. M. iz Donjeg Vakufa.

Share via
Copy link