BiH

AKO STE POMISLILI DA JE ZIMA GOTOVA…: Stiže drastična promjena vremena. Meteorolozi tvrde: ‘Snijega bi moglo biti i u nizinama’

Ako je suditi prema trenutačno dostupnim prognostičkim prilikama, u srijedu bi se nad Jadranom mogla naći ciklona, što bi moglo rezultirati obilnom oborinom, kišom na moru, snijegom, prije svega u gorju, ali prolazno i u nižim predjelima, prognozira Tea Blažević za N1

Nakon što je snažan vjetar stvarao velike probleme, napravio čak i materijalnu štetu, danas je mirnije. Ipak, bura je još jaka u dijelovima Dalmacije. Sjevernije na moru pušu bura i sjeverozapadnjak, slabim do umjerenim intenzitetom, tako da se normalno prometuje u podvelebitskom dijelu, navodi meteologinja Tea Blažević za N1.

Dodaje kako će u danima vikenda vjetar promijeniti smjer sa sjevernog na južni, tako da će biti i malo toplije i pretežno sunčano. Prolazno pojačane naoblake bit će u subotu na kontinentu, osobito u prvom dijelu dana, dok će nedjelja biti oblačnija duž Jadrana, osobito na širem riječkom području, gdje pritom može pasti i koja kap kiše.

“Uvod je to u promjenjivije prilike u novom tjednu. Ako je suditi prema trenutačno dostupnim prognostičkim prilikama, u srijedu bi se nad Jadranom mogla naći ciklona, što bi moglo rezultirati obilnom oborinom, kišom na moru, snijegom, prije svega u gorju, ali prolazno i u nižim predjelima. S obzirom na to da je situacija još uvijek podložna promjeni, pratit ćemo razvoj situacije”, navodi Tea Blažević za N1.

Vakula: Tijekom srijede moguća je znatnija promjena vremena

S njezinom prognozom slaže se i Zoran Vakula, glavni meteorolog HRT-a.

“Tijekom vikenda će još u unutrašnjosti biti većinom suho, pa i barem djelomice sunčano, ujutro samo po rijetkim nizinama uz kratkotrajnu maglu, zatim promjenjivu naoblaku. Jačat će jugozapadnjak, osobito tijekom nedjelje, pri čemu će olujni udari biti još vjerojatniji u oblačniji ponedjeljak, kada će se i povećati vjerojatnosti za mjestimičnu kišu, najprije u unutrašnjosti Istre i u gorju, zatim i u istočnijim krajevima. Promjenjivo i relativno toplo bit će i u utorak i srijedu, tijekom koje je moguća nova znatnija promjena vremena”, navodi Vakula za HRT.

net.hr

Share via
Copy link