BiH

Od Vedrane tri mjeseca ni traga ni glasa: Poljubila majku i otišla

Vedrana Damjanović

FOTO: DM

Vedrana Damjanović (32) iz Brčkog nestala je 13. novembra prošle godine, a sve što su rodbina i policija uradili do sada radi njenog pronalaska, bilo je neuspješno.

Tračak nade da je živa ulila im je informacija da je djevojka slična Vedrani viđena krajem decembra na Ozrenu.

– Da li je ona, ko li je, ko zna. Molim sve ljude dobre volje, ako išta znaju, da jave u najbližu policijsku stanicu. Vjerujem da je ona živa, od početka, i vjerovat ću u to sve dok je, ne daj Bože, ne vidim mrtvu – rekao je Zdravko Damjanović, Vedranin otac, za portal “Srpskainfo”.

Kaže da je Vedrana  tog kobnog dana ustala rano, pričala sa majkom i otišla. Imala je na sebi tuniku, helanke, a na nogama samo čarape.

– Poljubila je majku, rekla joj da ode skočiti u Savu i da ne može više da živi. Majka je trčala za njom, ali joj je rekla da ne trči, jer je neće stići. Ne zna se je li skočila u Savu, ali nije mogla stići do Save, jer smo sin i ja odmah išli za njom autom. Tražili smo je na Ivicima, u Grčici… Nigdje je nismo mogli naći. Ni dan-danas je nema nigdje – kaže Zdravko.

Dodaje da je Vedranu tražila policija i da su uz pomoć pasa našli trag koji je vodio do obližnjih zgrada.

– Tu se svaki trag gubi. Sumnjam da ju je neko strpao u kola i odveo dalje – rekao je Zdravko.

Porodica Damjanović

Porodica Damjanović FOTO: SRPSKAINFO

Biljana Spasojević, Vedranina sestra, kaže da su nešto više od mjesec nakon Vedraninog nestanka dobili prvu informaciju i da je ona u njima probudila nadu da je živa.

– Ljudi su pričali da su na Ozrenu, u selu Turija, vidjeli djevojku koja je prošla i rekla da se izgubila. Po fotografiji koju su im pokazali, misle da je to, 90 posto, naša Vedrana. Molim sve one koji su je vidjeli, da nam jave. Prošlo je mnogo vremena, možda ona više i nije blizu Ozrena, ali ako je iko igdje primijetio djevojku, molim da javi na broj 122, najbližoj policijskoj stanici – kaže Spasojević.

Dodaje da je Policija Brčko distrikta vodila opsežnu istragu, da su pola sata nakon Vedraninog odlaska bili na terenu, ali da, nažalost, nije bilo rezultata.

– Ronioci su pretraživali korito Save, policija je pretresla cijelo naselje Grbavica. Bili su uključeni i iz Civilne zaštite, Crvenog krsta. Obišli su cijelo područje, ali nije bilo nikakvog traga – ističe sestra nestale djevojke.

Halid Emkić, šef Operativno-komunikacionog centra Policije Brčko distrikta, kaže da sve mjere koje su do sada preduzeli, nisu dale rezultate, a podsjeća da su zatražili i pomoć javnosti u traženju nestale djevojke.

Share via
Copy link