Srednja Bosna

Asim Mekić ostaje na čelu Kantonalnog odbora SDA SBK

U Travniku je sinoć održana izborna skupština Kantonalne organizacije Stranke demokratske akcije Srednjobosanskog kantona.

Za predsjednika Kantonalne organizacije SDA SBK i u narednom mandatu je izabran Asim Mekić iz Busovače (načelnik Općine Busovača). Potpredsjednici će mu biti Tahir Lendo (premijer KSB) i Edin Hozan (načelnik Općine Jajca). Predsjednik Kluba SDA u Skupštini Srednjobosanskog kantona je Elvedin Mušanović, predsjednik Asocijacije mladih SDA Srednjobosanskog kantona je Kenan Mujkić, a predsjednica organizacije Žene SDA Srednjobosanskog kantona je Halima Crnica.

Predsjednik Stranke demokratske akcije Srednjobosanskog kantona Asim Mekić izjavio je da je zadovoljan provedenim izborima i naglasio je da je sve proteklo u najboljem redu. Čestitao je izabranim i zaželio im sreću u daljem radu, te je naglasio da KO SDA SBK nastavlja dalje svojim zacrtanim putem.

Prisutnima se obratila i potpredsjednica Federacije BiH, Melika Mahmutbegović, koja je čestitala na izboru i naglasila da samo jedinstvena SDA može ostvariti svoje ciljeve.

U Izvršni odbor Kantonalne organizacije SDA Srednjobosanskog kantona izabrani su i:

Akeljić Advan, Vitez

Beganović Mirsad, Kreševo

Grabus Muharem, Vitez

Granov Mirsad, Travnik

Hadžijusufović Amela, Travnik

Hrnjić Nisvet, Jajce

Islamović-Hrnjić Alisa, Travnik

Japaur Asmer, Kiseljak

Jusić Nedžad, Bugojno

Klisura Sabahudin, Fojnica

Lendo Refik, Novi Travnik

Mahmutbegović Melika, Bugojno

Mašetić Senad, Gornji Vakuf

Peco Mirsad, Travnik

Ratkušić Jasminko, Donji Vakuf

Selman Kadir, Travnik

Šečibović Amir, Bugojno

Zukić Selver, Novi Travnik

Share via
Copy link