BiH

Glavna tužiteljica Gordana Tadić: Stanje u zemlji nije dobro

Glavna tužiteljica Tužiteljstva Bosne i Hercegovine Gordana Tadić u današnjem obraćanju parlamentarcima govorila je o važnosti situacije u vezi sa koronavirusom, ali i visokoj korupciji.

“Bilo je vrijeme da se raspravlja i o mnogo važnijim pitanjima u ovoj zemlji. Treba raspravljati o koronavirusu. Smijte se vi, vidjet ćete. Smijali smo se i za migrantsku krizu. Govorilo se da neće migranti u Bosnu i Hercegovinu. Danas je trebalo raspravljati o migrantskoj krizi i kako to riješiti… Bojim se da svi ne snosimo posljedice pa tko će onda sjediti u ovim klupama s obzirom na ovu zdravstvenu situaciju u zemlji”, poručila je Tadić na početku obraćanja, prenosi N1.

“Što se tiče predmeta korupcije – pitam ja vas što je visoka korupcija?”, upitala je Tadić te nastavila:

“Vi ste svi ovdje visoki dužnosnici. Visoka korupcija se odnosi na visoke dužnosnike. Svi ste ovdje i drugdje visoki dužnosnici. VSTV je ispoštovalo sve Peer Review preporuke koje se odnose za VSTV i donijelo je pojam visoke korupcije. Ja vam ga neću čitati, ali molim vas gospodo pročitajte što je predmet visoke korupcije. Nemojte misliti da u narednom razdoblju neće biti predmeta visoke korupcije. Bit će ih – i to bit će s osuđujućim presudama. Odgovorno vam ovo tvrdim – stanje u zemlji nije dobro”.

Share via
Copy link