BiHSvijet

Drži cjepivo u rukama?! Čovjek kojeg su do jučer vrijeđali najavio rješenje protiv koronavirusa

Foto: DPA/Pixsell

Dietmar Hopp, vlasnik njemačkog nogometnog kluba Hoffenheim, ali ujedno i većinski vlasnik farmaceutske tvrtke CureVac, otkrio je da kompanija razvija cjepivo protiv koronavirusa.

Hopp je upravo u razgovoru za Sport1 izrazio nadu da bi cjepivo moglo stići na tržište do rujna, ovisno o tome koliko će brzo Institut Paul Ehrlich uspjeti provesti istraživanja na životinjama, odnosno u kasnijoj fazi na ljudima.

CureVac cjepivo razvija još od siječnja, pa Hopp vjeruje kako će biti dostupno do jeseni kada bi moglo doći do novog vala zaraze.

Inače, Hopp se u veljači našao u središtu sportske javnosti jer su ga navijači diljem Njemačke žestoko vrijeđali, a povod je bio to što je u Hoffenheim posljednjih godina uložio silne milijune eura, što je klub učinilo jednom od velesila Bundeslige.

Od kada je ušao u klub, preuzeo je i 96% dionica, što je protivno njemačkom modelu u kojemu je normalno da su članovi klubova i navijači većinski vlasnici.

Zbog tog silnog vrijeđanja s tribina nekoliko utakmica Bundeslige je prekinuto, a navijačima dortmundske Borussije uskraćen je dolazak na Hoffenheimov stadion sljedeće dvije godine.

Hopp je u razgovoru za Sport1 također zatražio od čelnika UEFA-e da odgode Europsko prvenstvo koje bi trebalo početi 12. lipnja, pa dodao da se nada kako bi Bundesliga mogla dovršiti ovosezonsko natjecanje makar trajalo do kraja lipnja.

Inače, njemački mediji donose i to da Hopp vodi još jednu bitku, i to izravno protiv američkog predsjednika Donalda Trumpa, jer je prvi čovjek Bijele kuće navodno posvećen ideji da američki investitori preuzmu CureVac, spomenutu farmaceutsku kompaniju sa sjedištem u Tübingenu.

Ako je ta informacija točna, mogla bi ukazivati na to da su znanstvenici iz CureVaca doista na dobrom tragu da svijetu pomognu u borbi protiv koronavirusa, prenosi vecernji.ba.

Share via
Copy link