BiH

Njemačka obustavila izdavanje viza za bh. građane

Odjel za vize i pravno-konzularno odjeljenje Veleposlanstva Njemačke u Sarajevu zatvoreni su od danas do 3. travnja zbog situacije u vezi s koronavirusom .

„Riječ je o privremenoj mjeri. Ukoliko bude potrebno da ovi odjelu ostanu zatvoreni i nakon 3. travnja, Veleposlanstva će o tome blagovremeno informirati na svojoj web-stranici i ‘Facebooku“, priopćeno je iz Veleposlanstva Njemačke u Sarajevu.

Iz Veleposlanstva ističu kako termini za građane koji su ih imali u odjelu za vize u kategoriji za spajanje s obitelji i zapošljavanje za zemlje zapadnog Balkana neće propasti, nego će biti ponovo dodijeljeni čim bude nastavljen rad.

„Termine u svim ostalim kategorijama /zapošljavanje s visokom stručnom spremom, kvalificirani kadar s priznatim stručnim obrazovanjem, detaširani radnici, studiranje, stručno obrazovanje i priznavanje obrazovanja, šengenske vize, Au-Pair, volontiranje, jezični tečaj, razmjena kadrova, zapošljavanje na brodovima, traženje posla u svrhu zapošljavanja, obavljanja stručnog obrazovanja ili studiranja/ aplikanti će moći ponovo rezervirati čim odjel počne s radom“,  navode iz Veleposlanstva.

Iz Veleposlanstva upozoravaju da dok je odjel za vize zatvoren, građani ne trebaju slati upite u vezi s terminima.

Share via
Copy link