BiH

Dodik: RS uvodi izvanredno stanje u subotu na sjednici

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik najavio je da će u subotu, 28. ožujka , biti održana posebna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske na kojoj će biti uvedeno izvanredno stanje.

– Tako ćemo moći brže donosit mjere koje su čak vezane i zakone i time reguliramo neke stvari – rekao je Dodik u obraćanju javnosti.

Medicinske mjere, koje su preuzete, kaže, daju rezultate, ako ih se građani pridržavaju, a karantenu  na bh. granici je smanjio broj onih koji dolaze u RS iz inostranstva.

– U prošlom danu smo imali smo njih 24 koji su se prijavili na svim graničnim prijelazima na teritoriji RS. Osnovna stvar je da jurimo za onima koji su imali kontakt sa zaraženim kako bi mogli da preduzmemo određene mjere – rekao je Dodik i dodao i da su problem neodgovorni pojedinci.

Potrebna je, kaže, podrška građana u odgovornom ponašanju te uvjerava da postoje pomaci u naporima da se nabave respiratori.

– Nismo uspjeli da na najbolji mogući način da neke stvari iskoordiniramo s Federacijom BiH, koja kasni i predstavljat će nam potencijalno mjesto širenja epidemije. Morat ćemo da vidimo koje ćemo mjere poduzeti u tom pogledu…- ustvrdio je član Predsjedništva BiH.

Najavio je podršku gospodarstvu, kroz poseban fond te novi set mjera.

Fena

Share via
Copy link