BiH

Novalić: Nabavili smo 170 000 testova na koronavirus

Fadil Novalić

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić kazao je danas u svom obraćanju javnosti da je mjere sprečavanja širenja koronavirusa koje je poduzela FBiH pohvalio i predsjednik Svjetske zdravstvene organizacije.

– Stoga molim građane da ih se i dalje pridržavaju. Održana je danas sjednica Vlade FBiH. Vlada je danas suglasnost za početak pregovora sa Svjetskom bankom za sredstva koja trebaju služitiza prevenciju koronavirusa. Sredstva nakon pregovora sa MMF-om će služiti za dvije stvari: zdravstveni aspekt prevencije koronavirusa i ekonomski aspekt – kazao je Novalić, piše Avaz.

Istaknuo je kako je za ožujak zakupcima koji koriste federalne prostore snižena zakupnina za 50 posto.

– Tu je tendencija da je, ako kriza potraje, potpuno ukinemo. Pozivamo i sve druge razine vlasti da učine isto – poručio je Novalić.

– Iz Kriznog stožera civilne zaštite dobili smo potrebe za nabavu zdravstvenih sredstava za kojima ima ogromna potreba u FBiH, a Vlada je na svojoj sjednici kasno sinoć to i odobrila. Napominjem da je u pitanju nabava milijun zaštitnih maski, pet tisuća odijela za zdravstvene radnike, točno koliko imamo doktora u FBiH, 500.000 rukavica i ono što je stanovništvu najvažnije – 170 tisuća testova koji služe za mjerenje prisustva ili neprisustva koronavirusa – naglašava Novalić.

Share via
Copy link