Zenica

Sedmogodišnji Ali iz Zenice poslao poruku građanima BiH: Budimo heroji, ostanimo kući

Maleni sugrađanin je svim građanima uputio poruku podrške, nade i ohrabrenja i pokazao da se i ovako mlad uspješno i zrelo nosi s teškom situacijom koja je često izazov i osobama koje su puno starije od njega.

Video u kojem se Ali obraća je snimio njegov otac koji radi kao kamerman na RTV Zenica i također svaki dan odlazi na posao i bilježi kadrove i fotografije svoga grada u doba koronavirusa.

Iako ovaj dječak kao ni brojni njegovi vršnjaci ne mogu uživati u bezbrižnim dječijim danima ispunjenim srećom i igrom, Ali je opisao u videu kako njegovi dani prolaze u karantinu i sa svojim sugrađanima je podijelio šta je ono što mu najviše nedostaje.

“Moj otac svaki dan radi, a mama i ja ostajemo kući. Nešto strašno se događa u gradu, kao i u svim gradovima naše zemlje. Teta korona je tu. Kažu da je jako opasna, ne znam ko je ona, ali osjetim da je jako zla. Donijela nam je mnogo toga ružnog”, ispričao je Ali na početku videa.

Maleni Ali je dalje ispričao kako je ljut što ne može viđati nanu i dedu ni igrati se sa svojim drugarima, ali je isto tako rekao da zna da su heroji ljekari, prodavači, medicinski radnici, vozači kao i svi koji u ovom teškom vremenu rade.

“Budimo i mi njihovi heroji, ostanimo kući, zaštitimo sebe i druge”, poruka je koju je poslao Ali svim ljudima u našoj zemlji ohrabrujući ih da izdrže težak period, prenosi Klix.

Share via
Copy link