BiH

Jaffa kolač apsolutni je hit na internetu: Sastojke imate doma, a brzo je gotov

Foto: Facebook, YouTube

AMATERSKA kuharica Vanessa Cassidy na društvenim je mrežama podijelila recept za golemi Jaffa keks, koji je veoma brzo postao hit. Naime, nakon što je zavladala panika zbog koronavirusa, uz brašno, WC papir i kvasac u velikim su se količinama diljem svijeta prodavali i Jaffa keksi pa nije čudo da su mnogi odlučili sami ispeći ovaj kolač.

Vanessa je svoj recept podijelila u Facebook grupi Rate My Plate, a mnogi su se javili i napisali kako je njima ispao.

Sve što vam treba za ovaj kolač je po sto grama maslaca, šećera i brašna, dva jaja, jedna žlica praška za pecivo, žele od naranče i jedna čokolada za kuhanje ili tamna čokolada.

Ako sami želite napraviti žele od naranče trebat će vam pet grama želatine u listićima, dvije naranče, žlica šećera i žlica cimeta.

Najprije trebate pomiješati jaja, maslac, šećer, brašno i prašak za pecivo, a dobivano tijesto staviti u okrugli kalup i peći na 180 stupnjeva od sedam do devet minuta, odnosno dok tijesto ne postane zlatne boje i meko na dodir. Izvadite ga iz pećnice i pustite da se ohladi.

Žele od naranče možete napraviti sami tako da u posudi u hladnoj vodi otopite želatinu. U međuvremenu u procijeđeni sok dvije naranče dodajte žlicu šećera i cimet i neka prokuha. Smanjite vatru i lagano kuhajte 5 minuta. Nakon što ste ugasili vatru dodajte želatinu, dobro izmiješajte i stavite da se prohladi.

Na sredinu biskvita stavite žele, rubovi neka ostanu prazni.

Otopite čokoladu i prelijte je po cijeloj torti. Pustite kolač da se ohladi.

Share via
Copy link