BiH

Pokopani na Uskrs: BiH se oprostila od četvero mladih poginulih kod Livna

Livanjski kraj od četvrtka navečer zavijen je u crno, nakon što je četvero mladih izgubilo živote u teškoj prometnoj nesreći na magistralnom putu kod Livna. Ovo je tragedija koja se u Livnu ne pamti, a posebno je teška s obzirom na to da su poginuli bili 20-godišnjaci i činjenice da se dogodila usred pandemije, pa su danas pokopani Ivana Rimac (19), Slavica Vujeva i Vlado Vujeva (20), te Jozo Matković (21), piše Radiosarajevo.

U 15 sati pokopana je najmlađa Ivana, na groblju Ćelebići, dok su Slavica, Vlado i Jozo pokopani u istom selu, ranije tijekom nedjelje na groblju u Strupniću. Zbog pandemije koronavirusa, na pokopu su smjeti biti samo članovi najuže obitelji.

Podsjetimo, nesreća se dogodila kada su se sudarili Golf i Land Rover u mjestu Kovačić. Na mjestu su poginuli mladić (21) iz Livna koji je upravljao Golfom i njegova suvozačica (20), a drugi dvoje mladih, koji su također bili u Golfu, preminuli su od ozljeda u livanjskoj bolnici. U nesreći je sudjelovao i muškarac (46) iz Livna koji je vozio Land Rover, no prošao je s lakšim ozljedama. S njim je u autu bio njegov sugrađanin (38), koji ima teže tjelesne ozljede.

Share via
Copy link