BiH

Tri policajca zaražena koronavirusom, 40 ih u samoizolaciji

Tri policajca zaražena koronavirusom, 40 ih u samoizolaciji

Zamjenik direktora Federalne uprave policije (FUP) Ensad Korman je na redovitoj konferenciji za medije Federalnog kriznog stožera iznio statističke podatke o efikasnosti provođenja mjera kao i o aktivnostima policijskih službenika.

Korman je na početku istaknuo kako policijski službenici aktivno rade na kontroli provođenja izdanih mjera, te kako je pozitivan podatak to što je u ožujku došlo do pada kriminaliteta.

“Došlo je do pada kaznenih djela i to za osam posto u prometu, zatim za 22 posto je smanjena stopa smrtnosti također u prometu, za 40 posto manje je bilo napada na službene osobe i 16 posto je došlo do povećanja u kršenju reda i mira, ali prije svega zbog trenutne situacije gdje se kontrolira provođenje mjera”, kazao je Korman, piše Klix.ba.

Naglasio je kako policijski službenici provode kontrole nad mjerama koje se odnose na kršenje izolacije, policijskog sata te zabrane kretanja za osobe mlađe od 18 i starije od 65 godina.

Tom prilikom je naveo kako je na području Federacije BiH do sada izdano 30.000 rješenja o izolaciji, a oni koji nisu zatečeni bili su pod policijskim nadzorom.

Korman je naglasio kako je trenutno 40 policijskih službenika u FBiH u samoizolaciji od čega je njih troje zaraženo koronavirusom.

“Prije svega apeliram općinskim civilnim zaštitama da osiguraju dovoljno zaštitne opreme za sve ljude koji su na terenu. Komesari mi govore kako se policijski službenici snalaze za opremu koja im je neophodna”, poručio je Korman.

Na kraju je Korman još jednom pozvao sve građane da se nastave pridržavati navedenih mjera kako bi zaštitili svoje, ali i zdravlje drugih.

vecernji.ba

Share via
Copy link