Zenica

Oglasili se iz “Arcelor Mittala”: Radnica bila u kontaktu sa 15 kolega

 - Avaz, Dnevni avaz, avaz.ba

Oglasili se iz kompanije

 

Nakon što je “Avaz” obznanio nesvakidašnji neodgovoran slučaj u kompaniji “Arcelor Mittal” Zenica, gdje je oko 300 radnika poslano u kućnu izolaciju nakon što je danas na posao došla radnica koja radi na centralnom održavanju čiji je suprug pozitivan na koronavirus, oglasila se i ova kompanija.

Kako je kazala za “Avaz” Alena Kahrimanović, portparol kompanije, radnica koja radi u centralnoj radionici došla je na posao nakon 15 dana boravka kod kuće, iako je vrlo dobro znala da je suprug bolestan i čeka rezultate ispitivanja za Covid-19.

Oglasili se iz kompanije - Avaz, Dnevni avaz, avaz.ba

– Nakon današnjeg dolaska na posao se susrela s gotovo 15 ljudi. U međuvremenu je dobila poziv od supruga, koji je potvrdio da je test na Covid-19 pozitivan. S obzirom na to da je kroz jedan sat boravka u kompaniji srela mnoge kolege, oko 40 ljudi je poslano na boravak u kući u narednih 15 dana, a kao preventivna mjera u borbi protiv eventualnog širenja zaraze – kaže Kahrimanović za “Avaz”.

Podsjetimo, Zuhdija Kapetanović, predsjednik Sindikata radnika “Arcelor Mittala”, izjavio je da će zbog ovog neodgovornog ponašanja radnice kući biti poslano oko 300 radnika.

Share via
Copy link