Srednja BosnaVitez

SVAKA ČAST: Pronašli stambeno rješenje za ženu iz Viteza

Hrvatska Udruga mladih u središnjoj Bosni iz Viteza je prije 15-tak dana pokrenula akciju prikupljanja sredstava za obnovu kuće u kojoj stanuje njihova sugrađanka. U proteklih 15 dana su aktivno radili u pronalasku stambenog rješenja za ovu ženu.

Kako nam je rekao predsjednik Udruge Mateo Marić, kada su došli s majstorima u kuću gdje je navedena osoba živjela, uvidjeli su kako se ulaganje u taj smještaj ne isplati te su krenuli u pronalazak bolje rješenja. Javili su se općinskim službama i tako zajednički tražili rješenje za ovu ženu.

Konačno su uspjeli pronaći rješenje te je stan u kojem osoba bude stanovala namješten i neće trebati ulagati u njega.

“Sada ćemo cjelokupni prihod koji je prikupljen za ovu akciju preusmjeriti za potrebe obitelji Zahirović iz Viteza”, rekao nam je Marić.

Podsjetimo, Udruga je nedavno pokrenula humanitarnu akciju za pomoć za rješenje stambenog problema jedne starije gospođe u Vitezu koja živi u jako lošim uvjetima, odnosno uvjetima nedostojnim čovjeka.

Naime, gospođa živi u kući u kojoj ne postoje kupaonica i toalet (koristi tzv. vanjski wc), vanjska stolarija je u jako lošem stanju, krov treba popraviti na par mjesta i kuća je jako hladna te je potrebno utopljavanje.

Share via
Copy link