BiH

Zabrana nargila i dalje na snazi u FBiH

Federalni štab civilne zaštite (FŠCZ) uputio je Vladi bh. entiteta Federacija BiH Prijedlog odluke o proglašenju prestanka stanja nesreće uzrokovane pojavom korona virusa (Covid-19) na području ovog dijela BiH, prenosi agencija Fena

Prijedlogom te odluke 31. maja prestaje stanje nesreće izazvane pojavom virusa na području FBiH koje je entitetska Vlada proglasila 16. marta.

Na vanrednoj sjednici FŠCZ, razgovarano je o povoljnoj epidemiološkoj situaciji na području FBiH, efikasnosti dosadašnjih i mogućnostima ublažavanju velikog broja donesenih mjera.

Na osnovu preporuke Kriznog štaba, FŠCZ van snage je stavio naredbe kojima je obustavljen rad shoping tržnih–centara, pružanje usluga unutar ugostiteljskih objekata svih kategorija i u hotelima. Van snage su stavljene i naredbe koje nisu imale rok primjene.

“Novom naredbom, koja će se primjenjivati do 30. maja, u ugostiteljskim objektima i dalje je zabranjena upotreba i konzumiranje nargila (šiša). Ova naredba stupa na snagu danom donošenja, a primjenjuje se do 30. maja ove godine”, navodi se.

Share via
Copy link