Srednja Bosna

Danas je zasjedala Skupština SBK. Evo što su radili

Vlada Srednjobosanskog kantona na današnjoj sjednici kantonalne Skupštine u Travniku  prezentirala je svoj rad za vrijeme pandemije koronavirusa.

Oporba je kritizirala činjenicu da još nije usvojen covid zakon, te tvrde da je dobra epidemiološka slika najzaslužnija što koronavirus nije stvorio puno više problema u kantonu.

Kako je kazao zastupnik SDP-ov Senad Selimović, sastančilo se puno, a uradilo se malo, pogotovo u ekonomskom smislu.

 

“Vidjeli smo da su održali puno sastanaka, a šta je na sastancima urađeno? Po našem sudu vrlo malo, pogotovo u ekonomskom smislu. Ovaj kanton puno kasni sa donošenjem korona zakona koji bi pomogao poduzetnicima, a pogotovo radnicima u SBK”, rekao je Selimović.

Najzaslužniji za to što se koronavirus širio sporije u kantonu je epidemiološka situacija.

“To što smo zadnjobosanski kanton u FBiH pomoglo je da se korona širila sporije. Pravo lice ove Vlade će se vidjeti tek kad covid zakon bude donesen, nadam se na sljedećoj sjednici kako su i najavili”, rekao je Selimović.

Vladajući kažu kako su povučeni pravi potezi. Tako Josip Kvasina, predsejdavajući Skupštine SBK, kaže kako će Civilna zaštita sve nabavljeno za borbu protiv koronavirusa čuvati za slučaj drugog vala.

“Prvih 15-ak dana Vlada i Krizni stožer imali su svakodnevne sjednice, reagiralo se s mjerama i potezima koji su se tražili o to vrijeme. Osigurala je Vlada i određeni broj kreveta u slučaju da se pandemija proširi. Na sreću, to se nije dogodilo, a CZ će osigurati da sve to čeka ako bude drugog vala”, rekao je Kvasina, piše drukciji.ba.

Share via
Copy link