BiH

Probao revolver pa zamalo ubio dvoje u autu, spasio ih štitnik od sunca

Policijski službenici PU Ljubuški rasvijetlili su kazneno djelo Izazivanje opće opasnosti, počinjeno na Teskeri u utorak, 7. srpnja, priopćeno je danas iz Uprava policije MUP-a ZHŽ-a.

Naime, kako navode iz uprave policije ZHŽ-a, u utorak, 7. srpnja u 19.45 sati PU Ljubuški zaprimila je prijavu da je nepoznata osoba iz nepoznatog vatrenog oružja ispalila hitac te je zrno pogodilo u staklo na lijevim prednjim vratima motornog vozila marke Mercedes Benz parkiranog u blizini groblja u Teskeri, a u kojem su se u tom trenutku nalazile dvije mlađe osobe sa šireg područja Ljubuškog.

O navodima iz prijave obaviješten je dežurni županijski tužitelj te je mjesto događaja osigurano.

U srijedu ujutro očevid su obavili policijski službenici PU Ljubuški i Sektora kriminalističke policije MUP-a.

Utvrđeno je da je zrno ispaljeno iz vatrenog oružja pogodilo prozor na prednjim lijevim vratima Mercedesa nakon čega je razbilo prozor i pogodilo štitnik od sunca u kojem se zadržalo.

Operativnim radom policijskih službenika Odljela kriminalističke policije PU Ljubuški kao mogući počinitelj kaznenog djela izazivanja opće opasnosti identificiran je V. P. (68) iz mjesta Teskera, Grad Ljubuški, koji je lišen slobode i saslušan u svojstvu osumnjičenoga.

Od V. P. (57), koji živi u susjedstvu osumnjičenoga V. P. (68), na potvrdu o privremenom oduzimanju predmeta privremeno je oduzet revolver marke Azul zbog postojanja osnova sumnje da je iz istoga V. P. (68) pucao 7. srpnja oko 19.45 sati u mjestu Teskera.

Po naredbi Općinskog suda u Ljubuškom izvršena je pretraga obiteljske kuće, okućnice, pratećih objekata i motornih vozila koje koriste osumnjičeni V.P. (68) i njegov susjed V.P. (57).

PU Ljubuški podnijet će Županijskom tužiteljstvu izvješće o počinjenom kaznenom djelu protiv V. P. (68) za kojeg je provedenom kriminalističkom obradom utvrđeno postojanje osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo izazivanja opće opasnosti iz čl. 323. KZ-a FBiH, priopćeno je iz Uprave policije MUP-a ŽZH.

Share via
Copy link