BiH

Migranti “preplavili” ulaz u Veliku Kladušu: Hiljade ih na ulicama, mještani strahuju

Migranti "preplavili" ulaz u Veliku Kladušu: Hiljade ih na ulicama, mještani strahuju

Mještani ovog grada skoro svakodnevno apeluju na veliki broj migranata zbog kojih su, kako kažu, uplašeni i osjećaju se nesigurno, jer su tamo mjesecima.

Zbog migranata mještani Kladuše ne izlaze iz kuća i ne šetaju po gradu, poručuju da ne mogu normalno živjeti. Nerijetko se spominju i sve učestaliji napadi migranata na građane Velike Kladuše.

Prizor u kojem je hiljade migranata “preplavilo” ulaz u Veliku Kladušu zabilježio je jedan od mještana koji je video podijelio na svom Facebook profilu.

“Šta reći na ovo, ne daju našem narodu da ide svojim kućama, a oni se mogu slobodno kretati kuda žele i raditi šta im je volja”, ogorčeno je poručio mještanin Velike Kladuše.

Još od 2018. godine Unsko-sanski kanton je na samom udaru migracijskog talasa i hiljade ljudi je prošlo i još prolazi preko ovog područja, piše Klix.ba.

Podsjetimo, Ministar sigurnosti BiH Selmo Cikotić rekao je da nastoji ispitati sve mehanizme readmisije ilegalnih migranata u zemlje odakle su došli te da u tom poslu očekuje pomoć Austrije i drugih zemalja EU.

Share via
Copy link