BiH

U Živinicama 50 članova Foruma mladih SDP-a prešlo u SDA

U Živinicama 50 članova Foruma mladih SDP-a prešlo u SDAFoto: SDA

 

Kako je saopćeno iz SDA, kao razlog zašto su se odlučili na to jeste da političko djelovanje nastave kroz najjaču stranku u Bosni i Hercegovni.

Prijem novih članova upriličio je predsjednik SDA u Živnicama i premijer Tuzlanskog kantona Denial Tulumović, gradonačelnik Živinica Samir Kamenjaković i predsjednik povjereništva Asocijacije mladih SDA (AM SDA) Mirnes Vejzović.

Tulumović je poručio da je ovo nastavak projekta “Živinička priča” koji je počeo prije dvije godine.

Obratio se bivši predsjednik FOM SDP-a.

“Promijeniti partiju ne znači promijeniti karakter nego samo izabrati drugi put, bolji put. Ako su razlozi čestiti kao u našem slučaju onda je to sasvim normalno, korektno i prihvatljivo. Svako sa sobom nosi svoje vrijednosti, bez obzira gdje formalno pripada. Kućni odgoj, obrazovanje, karakter i dostojanstvo nosite gdje god idete. Pristupili smo SDA s ciljem da svoje političko djelovanje realizujemo kroz ovu najjaču političku državotvornu stranku u Bosni i Hercegovini. Imamo mnogo inicijativa koje želimo sprovesti u djelo i mislim da je SDA u ovom trenutku jedini politički subjekt sa kojim možemo to realizovati”, rekao je.

Foto: SDAFoto: SDA

 

Predsjednik povjereništva AM SDA Mirnes Vejzović je istakao da će u narednom periodu AM SDA jačati kontinuriano, te da će nastaviti borbu za kreiranje što kvalitetnije životne sredine i odnosa politike prema mladima.

Iz SDA su poručili da je “Živnička priča” projekat koji ujedinjuje ljude sa istim ciljem te da će donijeti ono što je najbolje i što je u interesu svih građana Živinica.

Podsjećamo, nedavno je aktuelni gradonačelnik Živinica Samir Kamenjaković postao član SDA. Do tada je bio član SDP-a ispred kojeg je i izabran za načelnika odnosno gradonačelnika 2016. godine.

Share via
Copy link